Overname

Descartes neemt Supply Vision over

Supply Vision is een aanbieder van oplossingen voor shipping management

Descartes neemt Supply Vision over

Amersfoort,
Descartes Systems Group leverancier van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek heeft Supply Vision overgenomen. Supply Vision is een aanbieder van oplossingen voor shipping management voor Noord-Amerikaanse logistieke dienstverleners. 

Over Supply Vision

Supply Vision helpt logistieke dienstverleners al jarenlang bij het digitaliseren van hun activiteiten en het beheer van de levenscyclus van verzendingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de VS en levert modulaire applicaties die logistieke dienstverleners helpen bij de coördinatie van verzendingen, van offerte, routing en boeking tot de uiteindelijke levering. Het Supply Vision-platform kan ook worden geïntegreerd met real time zichtbaarheidsoplossingen, zoals Descartes MacroPointTM, om logistieke dienstverleners en hun eindklanten betere informatie te bieden over de status en locatie van verzendingen.

Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers bij Descartes: “De relevantie van digitalisering in de logistiek is groter dan ooit. Om efficiënt aan de vraag van klanten te voldoen en tegelijkertijd winstgevend te opereren, moeten logistieke dienstverleners investeren in oplossingen die processen bij meerdere partijen automatiseren en gebruikmaken van real-time informatie die de besluitvorming verbetert. Wij zien een kans om de Supply Vision-mogelijkheden te combineren met het Global Logistics Network en nog meer oplossingen beschikbaar te maken voor de bredere logistieke dienstverlening.”

Overname

“De overname van Supply Vision is een aanvulling op onze recente investeringen in QuestaWeb, Kontainers en Portrix, waarmee we onze aanwezigheid voor logistieke dienstverleners willen uitbreiden”, aldus Edward J Ryan, CEO van Descartes. “We kijken ernaar uit om met de klanten, partners en het team van experts van Supply Vision te blijven samenwerken om logistieke dienstverleners te helpen hun activiteiten te digitaliseren en de levenscyclus van verzendingen op een veilige, efficiënte en duurzame manier te beheren.”

Het hoofdkantoor van Supply Vision is gevestigd in Phoenix, Arizona. Descartes kocht Supply Vision voor een bedrag van ongeveer 12 miljoen dollar, plus een potentiële prestatie gerelateerde vergoeding van maximaal 3 miljoen dollar, gebaseerd op het bereiken van omzetdoelstellingen van Supply Vision in elk van de eerste twee jaren na de overname. Elke earn-out zal naar verwachting worden betaald in boekjaar 2025 en boekjaar 2026.

Vorig bericht SentinelOne breidt salesteam uit
Volgend artikel SentinelLabs onderzoekt werkwijze Russische hackersgroep

Nu op WijNoordHolland