Ai

Derde editie AI-evenement GPTx in Haarlem en Den Haag

Dit AI-evenement is voor leidinggevenden en werknemers die AI-tools gebruiken in hun werk

Derde editie AI-evenement GPTx in Haarlem en Den Haag

Foto: Innovate Today

Haarlem,
Na de succesvolle evenementen in april en juni komt er 1 december een derde editie van GPTx. Het event wordt dit keer gehouden op 2 locaties. Waar voorheen het event alleen plaatsvond in gebouw de Koepel in Haarlem, is voor de aankomende editie de locatie The Hague Techcampus toegevoegd. Het evenement, een initiatief van Cupola XS, I.AMDIGITAL, The Hague Tech en de Endeavour Group, biedt 48 verschillende workshops aan voor beginners en gevorderden.

Het event over kunstmatige intelligentie is speciaal ingericht voor leidinggevenden en werknemers, die AI-tools kunnen gebruiken binnen hun eigen werk of vakgebied. Bezoekers kunnen drie workshops volgen van één uur. “Met de nadruk op WORK, want deelnemers gaan direct aan de slag met nieuwe tools en functies, zegt Ruben Nieuwenhuis, initiatiefnemer van GPTx, “Neem dus je eigen laptop mee.”

AI en overheid

Op beide locaties van GPTx zijn er workshops gericht op toepassingen en leiderschap specifiek voor bepaalde rollen in organisaties. In Den Haag is er extra aandacht voor Govtech en gaat het naast alle technische aspecten ook over de rol van de overheid, ethiek en de impact van AI. The Hague Tech, waar deze editie ook plaatsvindt, is de grootste techcommunity van Den Haag. Bij The Hague Tech is er een speciaal traject gericht op AI-toepassingen in het publieke domein voor ambtenaren, politici en medewerkers van andere (semi)publieke organisaties.

Hoe ga je om met AI?

Tijdens het evenement wordt gewerkt verschillende AI-tools zoals ChatGPT, Midjourney en EinsteinGPT van Salesforce. De bedoeling is om vaardig te worden in het gebruik van prompts. “De digitale vaardigheid ‘Prompt Engineering’ zou elke professional moeten beheersen. Wij willen dat iedereen kan deelnemen aan deze AI-revolutie, die ons leven in toenemende mate zal beïnvloeden”, aldus Ruben Nieuwenhuis.

Programma

De initiatiefnemers verwachten zo’n 800 bezoekers verspreid over de twee locaties. Het complete programma is te zien op de website1, waar ook de kaartverkoop is. De derde editie geeft iedereen ook de mogelijkheid om kennis te maken met AI-startups.

Vorig bericht Ondernemend Dijk en Waard organiseert inspiratiesessie over AI
Volgend artikel Deuren open tijdens: Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland