Ruimtevaart

Cupola XS maakt kans op Haarlemse space hub

20 september netwerkevent met lezing over de James Webb-ruimtetelescoop

Cupola XS maakt kans op Haarlemse space hub

Haarlem,
Ruimtevaartdeskundige Arno Wielders lanceert in Cupola XS de eerste Haarlemse ‘space hub’. Cupola XS maakt kans op Haarlemse space hub. Hij richt zich daarbij op Space Economics & Resources om bedrijven toegang te geven tot ruimtevaarttechnologie die ze kunnen toepassen op aarde of een andere plek in het heelal. Ook de samenwerking met studenten is een van de pijlers.

Opgaande trend ruimtevaart

Arno Wielders is al 25 jaar actief op het gebied van de ruimtevaart, onder andere bij het European Space Agency (ESA).”Ruimtevaart bevindt zich de afgelopen jaren weer in een opgaande trend. Er zijn een hoop nieuwe projecten, omdat de lanceerkosten zijn gedaald mede door wat Elon Musk doet. In Nederland is er samenwerking tussen de TU Delft, verschillende bedrijven rondom Leiden, ESA in Noordwijk en het satellietdatabedrijf Planet in Haarlem.” Arno Wielders’ toekomstideaal is het vestigen van een opleiding Space Economics & Resources.

Space startups faciliteren

“De bedrijfskundige en economische kant van de ruimtevaart is een relatief nieuw onderwerp dat in de afgelopen vier jaar opgekomen is. En waar in Nederland nog niets aan wordt gedaan. De space hub wordt in mijn visie een instituut waar ondernemers. Professionals en studenten terecht kunnen om een spacebedrijf op te zetten of het gebruik van ruimtevaartechnologie in hun huidige bedrijf. Waar zij toegang krijgen tot een netwerk, technologie kunnen testen en onderzoek kunnen doen.”

Netwerkevent over James Webb-ruimtetelescoop

Maandelijks organiseert Arno Wielders een netwerkevent, met genodigden uit een groot aantal gebieden waar satellietdata kunnen worden toegepast. De kick-off is op 20 september a.s. met een lezing over de James Webb-ruimtetelescoop. Waar de bouw en werking zullen worden belicht door een medewerker van ESA. En waar ook de nieuwste foto’s zullen worden getoond.

Vorig bericht Niet iedereen profiteert van arbeidsmarkt na pandemie
Volgend artikel Verdere daling aantal WW-uitkeringen Groot Amsterdam

Nu op WijNoordHolland