Investering

Circulaire chemie scale-up ChainCraft haalt groeikapitaal op

Grote bijdrage aan portefeuille van Agri Food Growth Fund

 Circulaire chemie scale-up ChainCraft haalt groeikapitaal op
Amsterdam,
ChainCraft, een Nederlandse scale-up die actief is in circulaire chemische productie, kondigt met trots aan dat het een financieringsronde van EUR 11 miljoen heeft afgesloten en daarmee de kapitaalfinanciering voor een grootschalige fabriek heeft veiliggesteld.
ChainCraft produceert door middel van een innovatieve fermentatietechnologie circulaire chemicaliën uit voedselafval, waardoor fossiele en op palmolie gebaseerde chemicaliën vervangen worden. Voor deze kapitaalinjectie werkte de grootste investeerder, Convent Capital, samen met bestaande investeerders Shift Invest, Horizon 3 en PDENH. ChainCraft zal de opbrengst van deze ronde gebruiken om de basis te leggen voor een fabriek op industriële schaal en om de groeiplannen in de bestaande demofabriek in Amsterdam te versnellen.

Snelle groei

De Amsterdamse scale-up maakt een snelle commerciële groei door. Onlangs kondigde ChainCraft een langdurige samenwerking aan met diervoederbedrijf Agrifirm voor de afname van circulaire vetzuren de geproduceerd zijn in de demofabriek. Binnen afzienbare tijd zullen nog andere afnameovereenkomsten gesloten worden met partners uit de diervoeder- en chemische industrie, evenals voor de demo- als de grootschalige fabriek. Het wordt steeds duidelijker dat deze marktspelers moeten overschakelen van milieubelastende producten, op basis van ruwe en palmolie, naar duurzamere alternatieven zoals die van Chaincraft. Zowel de maatschappij als de wetgever oefent druk op hen uit om deze transitie te versnellen.

Niels van Stralen (CEO & mede-oprichter van ChainCraft): “We zijn verheugd om Convent Capital te verwelkomen als nieuwe aandeelhouder en dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen van onze bestaande investeerders. Opnieuw blijkt ons kostenconcurrerende, innovatieve en circulaire concept gesteund door een sterk consortium van financiële partners en klanten. We staan ​​nog maar aan het begin van de transitie om de industrie volledig fossiel- en palmolievrij te maken. Deze investering zal onze bijdrage aan deze hoogst noodzakelijke transitie naar circulariteit ondersteunen en aanzienlijk versnellen.

Grote bijdrage aan portefeuille van Agri Food Growth Fund

Reynier Arendsen de Wolff van Convent Capital: “Voor ons is dit een geweldige kans. Als impactfonds ondersteunen wij altijd ondernemingen die een commercieel product hebben en een prijsconcurrerend, duurzaam alternatief bieden voor bestaande partijen. ChainCraft heeft een unieke manier om biologisch afval te upcyclen, lokaal te produceren en conventionele producten op basis van ruwe olie en palmpitolie te vervangen. Daardoor levert ChainCraft een grote bijdrage aan de portefeuille van ons Agri Food Growth Fund. Naast kapitaal verwachten we dat onze ervaring als lange termijn investeerder in het opschalen van organische afvalrecyclingactiviteiten ChainCraft zal helpen om hun groei in de toekomst verder te versnellen.”

Bart Raedts van Horizon 3 stelt: “Horizon 3 is sinds 2012 betrokken bij ChainCraft en heeft deelgenomen aan alle investeringsrondes tot nu toe. Horizon 3 gelooft sterk in de fermentatietechnologie en producten van ChainCraft en is trots om deel uit te maken van de transitie naar een circulaire, biobased chemische industrie.”

Vorig bericht DSE IT-Services behaalt ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging
Volgend artikel Deze bedrijven door naarde halve finale van de NHN Business Awards 2022!

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland