Certificering

DSE IT-Services behaalt ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging

Hiermee kan informatie op systematische wijze beveiligd worden

DSE IT-Services behaalt ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging

Foto: DSE IT-Services

Beverwijk,
De wereldwijd erkende norm ISO 27001 (op het gebied van informatiebeveiliging) is toegekend aan DSE IT-Services. Hiermee krijgt het ICT bedrijf de bevestiging voor het werk dat de organisatie de afgelopen jaren heeft verricht op gebied van veiligheid. Vanzelfsprekend speelde veiligheid al een centrale rol binnen de organisatie uit Beverwijk, maar is blij met het officiële ISO certificaat.

Voor bestaande relaties is de certificering een bevestiging van hun vertrouwen in DSE IT-Services. Voor toekomstige partijen geeft het duidelijkheid over de planmatige aanpak rondom beveiligingsvraagstukken. Door de certificering zijn specifieke bedrijfsprocessen verder aangescherpt en dat gaf OPS TÜV Nederland het vertrouwen het certificaat uit te reiken.

Belang van veiligheid in ICT

DSE beseft dat een ICT bedrijf een belangrijke rol speelt in het met zorg behandelen van gegevens. Door het leveren van clouddiensten, beveiligingsadvies, VoIP, ICT projecten, beheer en support met betrekking tot ICT infrastructuur, heeft het toegang tot belangrijke bedrijfsprocessen binnen een organisatie. De ISO 27001 certificering zorgt voor een eisenkader rondom managementsystemen voor informatiebeveiliging (Information Security Management System oftewel ISMS).
.

Phil Jonkhart, Directeur DSE IT-Services: “Binnen onze regio zijn nog niet enorm veel ICT-bedrijven gecertificeerd en het draagt daardoor bij aan ons onderscheidend vermogen. Veiligheid was altijd al een van onze speerpunten en ik ben trots dit nu onderstreept te zien worden door de ISO 27001 certificering. Hiermee kunnen wij de wens van veel relaties vervullen en hebben handvatten om de veiligheid van informatieprocessen continu te monitoren en verbeteren.”

Voldoen aan contractuele eisen en aanbestedingscriteria

Een officiële ISO 27001 certificering zorgt er ook voor dat DSE IT-Services bestaande relaties kan blijven bedienen waar de normering vereist is. Tevens voldoet DSE IT-Services hiermee aan contractuele eisen en aanbestedingscriteria. Hiermee kunnen toekomstige offerte- en aanbestedingstrajecten met vertrouwen tegemoet worden gezien.
De certificering past bij de ambities die het bedrijf voor de toekomst heeft.

Vorig bericht Goldfish investeert in AI SaaS start-up Churned
Volgend artikel Circulaire chemie scale-up ChainCraft haalt groeikapitaal op

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland