Infra

Broekhornerbrug weer open

Broekhornerbrug tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard is vrijdag 24 november weer open gegaan

Foto: De Broekhornerbrug in Broek op Langedijk is weer geopend voor al het verkeer. Bron: https://www.dijkenwaard.nl/nieuws-en-bekendmakingen/nieuws/broekhornerbrug-weer-open

De Broekhornerbrug tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard is vrijdag 24 november om 08.00 uur weer open gegaan. Het was eerder dan verwacht.

Het kabinet werkt sinds begin oktober aan de Broekhornerbrug om de geluidsoverlast voor omwonenden terug te dringen. Door de recente hevige regenval konden niet alle werkzaamheden worden afgerond. Daarom wordt de vernieuwing van de slijtlaag (de toplaag van de looplaag) uitgesteld tot voorjaar 2024. Het is nog niet duidelijk wanneer de kledinglaag geplaatst zal worden. Na het vernieuwen van de bekleding zal de Broekhornerbrug weer enkele dagen afgesloten zijn voor verkeer.

Verminderde geluidsoverlast

In 2014 is de Broekhornerbrug vervangen. Sindsdien hebben bewoners last van lawaai en trillingen als voertuigen de brug oversteken. Ook (in het verleden) nam het aantal voertuigen en gebouwen dat werd gebouwd aanzienlijk toe. Maatregelen om dit geluidsniveau terug te dringen zijn niet voldoende. En de overheid heeft ook stappen ondernomen om de geluidsoverlast terug te dringen. Denk hierbij aan het verstevigen van de balken waarop het brugdek rust, het aanbrengen van vloeiende overgangen en het bevestigen van panelen met akoestische materialen aan de geleiderails. Ook zijn de weg- en brugverbindingen verbeterd, waardoor een betere doorstroming van het verkeer mogelijk is. Het kabinet hoopt dat al deze maatregelen nu gaan helpen. In het voorjaar van 2024 wordt de brug voorzien van een nieuwe bekledingslaag. Dat is de laatste stap. Ook zullen er geluidsmetingen plaatsvinden om te bepalen of het verkeerslawaai is afgenomen.

Extra informatie

Bij vragen kunnen weggebruikers en omwonenden bellen met hun lokale servicepunt op 0800-0200 600 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl. Volg de actie bijvoorbeeld via de Facebookpagina van Alkmaar en omgeving (@AlkmaarNH).

Vorig bericht 4,7 miljoen euro Startbouwimpuls 599 woningen Dijk en Waard
Volgend artikel Start aanleg glasvezel op bedrijventerrein De Hoek in Hoofddorp

Nu op WijNoordHolland