Recycling

Bedrijven leveren volop elektrisch afval in via Wecyclevoorbedrijven.nl

44% van bedrijven al bekend met recycle platform

Bedrijven elektrisch afval Wecyclevoorbedrijven.nl

Stichting OPEN, bekend van de consumenten campagnes onder de naam Wecycle en de duizenden inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten, startte begin dit jaar ‘Wecyclevoorbedrijven.nl’. De eerste cijfers laten zien dat er veel elektrisch afval bij Nederlandse bedrijven ligt en er al volop gebruik wordt gemaakt van het platform. De komende weken worden bedrijven extra gestimuleerd door Stichting OPEN om op te ruimen met een ‘Ruim je kantoor op dag’ campagne van Wecycle voor bedrijven.

Afgedankte elektrische apparaten (te herkennen aan een stekker of -plek voor- een batterij) blijven vaak liggen of verdwijnen zelfs in het afval. Dit terwijl deze gerecycled of hergebruikt kunnen worden. Wecyclevoorbedrijven.nl heeft het voor bedrijven makkelijk gemaakt om elektrisch afval verantwoord af te danken. En dit blijkt nu circa zes maanden na de lancering van het platform succesvol te zijn, en volop gebruikt te worden door bedrijven.

Veel gebruikt

Wecycle voor bedrijven geeft organisaties handvatten voor het eenvoudig afdanken en recyclen van afgedankte elektrische apparaten, zoals laptops en lichtarmaturen, beeldschermen, koelkasten, medische apparatuur, bewakingssystemen, waterkokers, ventilatoren etc.
De eerste onderzoekscijfers laten zien dat 44% van de bedrijven uit het onderzoek bekend is met Wecycle voor bedrijven. Voor ieder bedrijf, vereniging of stichting is er via de website Wecyclevoorbedrijven.nl de mogelijkheid om afgedankte elektrische apparaten op een eenvoudige manier af te danken. Op deze manier kan optimaal gebruik worden gemaakt van de grondstoffen uit elektrisch afval. Bedrijven voldoen op deze wijze aan wet- en regelgeving.

Elektronisch afval gemakkelijk kwijt

Op de website staan de mogelijkheden die bedrijven hebben om elektrisch afval, zoals printers, lichtarmaturen of computers, af te danken. Wanneer je het elektrisch afval wegbrengt naar een Wecyclevoorbedrijven-inleverpunt krijg je soms een vergoeding. Bekijk -voor het wegbrengen- altijd op de site van het inleverpunt de informatie over openingstijden en eventuele aanvullende informatie. Soms is het nodig om een afspraak te maken. Laten ophalen kan in sommige gevallen ook. Bekijk daarvoor de ‘spelregels’.

Duurzaam: afgedankte apparaten vrijwel geheel benut

Wanneer elektrisch afval op de juiste manier wordt ingeleverd, wordt dit gerecycled of krijgt dit een nuttige toepassing. Emissie van gevaarlijke stoffen wordt daarmee vermeden en (kritische) grondstoffen teruggewonnen. Bedrijven dragen op deze manier bij aan een duurzame samenleving.

Ruim je kantoor op dag

In aanloop naar de zomervakantie voert Stichting OPEN een landelijke Wecycle radio, print en online campagne met een extra uitdaging voor alle bedrijven, scholen, verenigingen en andere organisaties: organiseer een ‘Ruim je kantoor op dag’! Met een ‘Ruim je kantoor op dag’ stimuleert Wecycle voor bedrijven organisaties op te gaan ruimen. Bedrijven die elektrisch afval ingeleverd hebben voor recycling moeten dit voor 2 juli 2023 laten weten om in aanmerking te komen voor een leuke verrassing. Ze maken dan kans op een bezoek van de Wecycle traktatiewagen. Informatie hierover is te vinden op www.wecyclevoorbedrijven.nl.

Vorig bericht EIF stapt met € 15 miljoen in derde fonds Karmijn Kapitaal
Volgend artikel Hoornse Waterweek groter dan ooit

Nu op WijNoordHolland