Overname

BDR Thermea neemt Holland Warmte over

BDR Thermea en onderdeel Remeha investeren de komende jaren voor EUR 800 miljoen in R&D, digitale oplossingen en productieontwikkeling

BDR Thermea werkt samen en neemt Holland Warmte over

BDR Thermea Benelux, een bedrijf op het gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen, heeft per 2 januari 2023 installatiebedrijf Holland Warmte overgenomen. Deze overname stelt BDR Thermea in staat om, in lijn met haar ambitie, de energietransitie te versnellen door de kennis, kunde en capaciteit in de markt te vergroten. 

Sterke speler

Opgericht in 1965 is Holland Warmte uitgegroeid tot een regionaal sterke speler in het zuidelijk deel van de Randstad, West-Brabant en Zeeland. Met hoofdvestiging in Numansdorp en 36 werknemers richt Holland Warmte zich exclusief op de particuliere markt. Met haar dienstverlening dekt zij het hele scala aan warmteoplossingen. Holland Warmte blijft zelfstandig en onder eigen naam in de markt actief.

Samenwerkingspartner van Remeha

Remeha, onderdeel van BDR Thermea Benelux, verwarmt meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is marktleider inde utiliteitsbouw (fabrieken, kantoren, scholen, winkels, etc.). Holland Warmte is al sinds vele jaren een belangrijke samenwerkingspartner van Remeha. Met een breed product- en serviceportfolio voor thuis, op kantoor of op locatie werkt Remeha aan duurzame binnenklimaatoplossingen. Remeha heeft, ook een positie in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Remeha wil de energietransitie haalbaar en betaalbaar maken om zodoende snelle stappen te zetten naar een CO²-neutrale samenleving. Remeha en BDR Thermea investeren de komende jaren voor EUR 800 miljoen in R&D, digitale oplossingen en productieontwikkeling.

Arthur van Schayk, algemeen directeur van BDR Thermea Benelux en Remeha: “De markt waarin wij opereren groeit harder dan ooit. De komende jaren willen wij onze investeringen in kennis en kwaliteit opschroeven in het gehele kanaal van toeleveranciers, fabrikanten, groothandels, installateurs en de eindgebruiker. Met de overname halen wij gerichte advisering, installatie- en onderhoudskennis in huis waarmee we onze product- en dienstverlening verder kunnen verbeteren. Dit is een erg belangrijke stap om de noodzakelijke versnelling van de energietransitie in woningen en gebouwen te kunnen realiseren.”

Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte vult aan: “Met de aansluiting bij een grote en krachtige partij als Remeha maken wij ons bedrijf toekomstbestendig en kunnen wij de waarde aan onze werknemers en klanten nog groter maken. Remeha heeft een sterke positie in de markt en is voortdurend bezig met innovatie. Wij kunnen als middelgroot installatiebedrijf daarom veel voordeel halen uit een inniger samenwerking. Steeds meer klanten willen duurzame oplossingen en wij versterken daarin onze uitstekende positie waarbij wij onder eigen naam actief blijven.”

Groeiend aanbod

Aanbieders als Remeha komen met een snelgroeiend aanbod van duurzame binnenklimaatoplossingen. Het werk voor installateurs wordt complexer ook al omdat huis- en gebouweigenaren grote behoefte hebben aan informatie en advies op het gebied van duurzame alternatieven voor hun huidige warmtevoorziening. Daarnaast is het optimaal inzetten van de bestaande installatiecapaciteit en kennis essentieel om zoveel mogelijk woningen te kunnen verduurzamen. De vraag is groter dan de capaciteit. Met de uitbreiding van specifieke marktkennis in eigen huis kan Remeha hieraan een grotere bijdrage leveren. Remeha deelt die kennis vervolgens met haar partners zodat de aanleg en onderhoud van duurzame binnenklimaatsystemen zo optimaal mogelijk wordt ingevuld.

Opleiden van installateurs

Remeha heeft hiertoe onder meer het `Hybrid Hero´ programma opgetuigd waarmee een groeiend aantal installateurs wordt opgeleid en begeleid bij de aanleg en onderhoud van de nieuwste verduurzamingstechnieken in woningen. Dit programma wordt de komende jaren versterkt. Van de huidige 5.000 installateurs per jaar worden vanaf 2023 10.000 installateurs per jaar begeleid en opgeleid.

Productie warmtepompen vanaf 2023 in Nederland

Een paar weken geleden maakte Remeha bekend een productiefaciliteit voor de productie van warmtepompen in Nederland (Apeldoorn) te starten. Het streven is om vanaf 1 juli 2023 50.000 (hybride) warmtepompen in Apeldoorn te produceren en vanaf 2024 de volledige productiecapaciteit van 140.000 per jaar te realiseren. Tot dusver werden de warmtepompen van Remeha alleen in Frankrijk geproduceerd.

Vorig bericht Uitzendkrachten PostNL krijgen nabetaling na fout uitzendbureau
Volgend artikel Ransomware-industrie aan begin van revolutie?

Nu op WijNoordHolland