Samenwerking

AWL optimaliseert productie met Infor-cloudoplossing

Met nieuwe oplossing is AWL beter in staat om planning uit te rollen over meerdere vestigingen

Machinebouwer AWL stroomlijnt productieproces met Infor-cloudoplossing

Bron: Infor, AWL

Infor®, de industry cloudcompany, maakt vandaag bekend dat het machinebouwer AWL ondersteunt bij het optimaliseren van het productieproces. Vanaf vandaag zet Infor de CloudSuite Industrial Enterprise in als enterprise resourcing planning (ERP-)systeem voor de business unit ‘material handling’. Daarmee wordt AWL ondersteund in de volumeproductie van deze business unit.

Behoefte aan nieuw ERP-systeem

AWL richt zich als high-end machinebouwer vooral op complexe automatiseringsprojecten voor bedrijven die wereldwijd opereren. Daarin komen de vaardigheden van AWL op het gebied van engineering en machinebouw bij elkaar. De behoefte aan een nieuw ERP-systeem werd aangewakkerd doordat bij AWL de orders in toenemende mate seriematig binnenkomen.

Van projectorganisatie naar massaal schalen

Waar deze business unit voorheen projectmatig te werk kon gaan, zorgt de aanvraag van seriematige machineconcepten, gecombineerd met de procesmatige karakteristieken van serieproductie, voor nieuwe vereisten van het ERP-systeem. Om hieraan te voldoen kiest AWL voor Infor CloudSuite, een ERP-oplossing op basis van Amazon Web Services (AWS). Een voorwaarde van een klant waarvoor seriematig machineconcepten gebouwd worden, is onder meer de traceerbaarheid binnen de productie en de product lifecycle. Daardoor kunnen eventuele verstoringen of problemen ondanks de grote schaal snel gesignaleerd en verholpen worden.

Wereldwijde planning

Doordat in 2024 de Infor CloudSuite naast de ‘material handling’-business unit ook in de rest van de organisatie zal worden geïmplementeerd, met een nagestreefde go-live van Q1 2026, profiteert AWL op termijn ook van het ‘multi-company’-voordeel. De organisatie heeft naast Nederland vestigingen in Tsjechië, China, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met de nieuwe oplossing is AWL beter in staat om de planning uit te rollen over meerdere vestigingen en binnen verschillende business units beter af te stemmen. “Oude systemen zijn een beperking voor groei. Doordat er altijd handmatig werk nodig is, zijn de processen zowel tijdrovend als foutgevoelig. Een innovatieve ERP-oplossing is een absolute must om flexibel om te kunnen gaan met de dynamische ontwikkelingen in de markt”, aldus Daniël Bottema, business unit-manager bij AWL. “We hebben bewust voor Infor gekozen vanwege de ervaring en het uitgebreide trackrecord bij productiebedrijven. De oplossing helpt ons bedrijf naar de volgende stap.”

Implementatie in vijf maanden

De oplossing is in vijf maanden voor een deel van de organisatie geïmplementeerd, waar dit normaal gesproken jaren in beslag kan nemen. AWL stelt dat dit mogelijk is door de combinatie van een keuze voor standaardoplossingen binnen slechts een deel van de organisatie. Bovendien profiteren Infor en AWL van de beperkte noodzaak tot dataconversie, omdat er sprake is van een vrijwel nieuwe activiteit van de onderneming. “Een klein, gefocust team is essentieel om dit tempo aan te kunnen. En daarbinnen moeten we ons realiseren wat we aan capaciteit van onze mensen vragen”, zegt Bottema. “De ervaring van Infor binnen productiebedrijven is onmisbaar. Het scheelt enorm dat zij dit soort bedrijven van binnen kennen. En juist doordat we dit nu kleinschalig binnen AWL inrichten, is het straks makkelijker om de oplossing over de rest van de organisatie uit te rollen.”

Vorig bericht A10: Zeeburgertunnel ’s nachts dicht
Volgend artikel Babbage Company steunt stichting Méér Muziek in de Klas

Nu op WijNoordHolland