Retail

Amsterdam wil meedoen aan landelijk ‘experiment gesloten coffeeshopketen’

Amsterdamse driehoek heeft in januari ingestemd met deelname aan experiment

Amsterdam wil meedoen aan experiment gesloten coffeeshopketen

Burgemeester Halsema heeft aan het kabinet laten weten dat Amsterdam onderzoekt welk stadsdeel mee zou kunnen doen aan het landelijk experiment gesloten coffeeshopketen. Dit experiment moet duidelijk maken of het mogelijk is om coffeeshops gereguleerd te voorzien van op kwaliteit controleerde cannabis in een gesloten coffeeshopketen en wat de effecten hiervan zijn voor de openbare orde, criminaliteit en volksgezondheid. De Amsterdamse driehoek van burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef heeft in januari ingestemd met de deelname aan het experiment.

Elfde gemeente

Aanvankelijk kwamen tien Nederlandse gemeenten in aanmerking voor deelname aan het experiment. Amsterdam heeft in het verleden verschillende malen interesse getoond, maar deelname bleek niet haalbaar vanwege het groot aantal (166) coffeeshops in de stad. Het kabinet bereidt nu een uitbreiding van het experiment voor met een elfde gemeente. De wijziging van de wet Gesloten coffeeshopketen die dat mogelijk maakt, ligt op dit moment bij de Tweede Kamer.

Verdere uitwerking in mei

De schaal en het inwonersaantallen van verschillende Amsterdamse stadsdelen maken ze geschikt voor deelname aan het experiment. Amsterdam is nu in gesprek met de ministeries van J&V en VWS over de verdere uitwerking. De gemeente zal binnenkort over de voorgenomen deelname in gesprek gaan met de stadsdelen en de coffeeshopbranche. Het streven is om in mei een stadsdeel te selecteren voor het experiment.

Vorig bericht SentinelOne DataSet behaalt AWS Container Competency-status
Volgend artikel ebankIT en Five Degrees sluiten partnership met grote ambities

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen