Nieuws

AM match ontvangt keurmerk voor Sociaal Ondernemen

AM match helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk


HAARLEMMERMEER – Het certificaat voor Sociaal Ondernemen van PSO-Nederland is maandag 29 januari uitgereikt aan AM match, een organisatie die zich inzet om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol aan het werk te helpen. Daarmee sluit AM match naadloos aan op de uitstraling van PSO-Nederland. Zeer toepasselijk ook omdat volgende week de eerste Week van Sociaal Ondernemen wordt georganiseerd door AM match, gemeente Haarlemmermeer en Impact Factory.

Prestatieladder Sociaal Ondernemen

PSO staat voor Prestatieladder Sociaal Ondernemen. Het certificaat laat zien dat een organisatie sociaal te werk gaat en de inclusieve samenleving bevordert, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op werk en ontwikkeling te bieden.

AM match ontvangt keurmerk voor Sociaal Ondernemen

Wethouder Ap Reinders (midden) kondigde tijdens de uitreiking van het PSO-certificaat aan directeur AM match, Lex Vonk, ook de Week van Sociaal Ondernemen aan. Links Yuri Starrenburg (bestuurder PSO-Nederland). Foto: Jur Engelchor

Eerste Week van Sociaal Ondernemen

In het kader van die sociale doelstelling organiseren ondernemers en de gemeente diverse initiatieven en activiteiten, zoals de Beursvloer. (Hulp)vragen van verenigingen en maatschappelijke organisaties worden hiermee ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven. Het verduurzamen van bedrijfslocaties en bedrijfsvoering of het helpen van inwoners met een arbeidsbeperking aan passend werk horen daar ook bij. Met de eerste Week van Sociaal Ondernemen laat Haarlemmermeer zien hoe zij de sociaal ondernemers in de polder wil ondersteunen.

“Haarlemmermeer is een ondernemende en dynamische gemeente. Er zijn zo’n 10.000 bedrijven en vele actieve ondernemersverenigingen en businessclubs binnen de gemeentegrenzen†vertelt Ap Reinders, Wethouder Ondernemerschap, Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid. “Steeds meer ondernemers ontpoppen zich als een sociale ondernemer. Deze ondernemers zetten zich in voor maatschappelijke uitdagingen, zoals een inclusieve samenleving, waar iedereen naar vermogen in zijn eigen inkomen kan voorzien. Daarnaast zetten zij in op een duurzame, circulaire samenleving. Alleen zo kan ook Haarlemmermeer een gemeente blijven waar het fijn is om te wonen, te werken en te recreëren.â€

Zo werkt de gemeente bijvoorbeeld aan een Social Impact Market, een online marktplaats waar ondernemers terecht kunnen om socialer en groener in te kopen. Ondernemers in Haarlemmermeer zijn van harte welkom om bij één van de activiteiten die in de Week van het Sociaal Ondernemen plaats zullen vinden, aan te schuiven: Programma Week van Sociaal Ondernemen.

Vorig bericht Gemeenten in kop van Noord-Holland werken samen aan attractieve Noordzeekust
Volgend artikel Floriworld in Aalsmeer verwacht honderdduizenden bezoekers

Nu op WijNoordHolland