Logistiek

Alibaba Cloud, cloud service provider en technologie partner MyEUShop en NLE

Alibaba Cloud gekozen als cloud service provider

MyEUShop Nederlands Express logistieke

Alibaba Cloud, de digitale basis voor technologie en intelligence van Alibaba Group, is gekozen als cloud service provider en technologie partner door e-commerce platform MyEUShop en logistieke partner Nederlands Express (NLE). Met de diensten van Alibaba Cloud optimaliseren de twee bedrijven hun e-commerceplatform en logistieke systeem om de shopervaring voor hun gebruikers te verbeteren. Bovendien kunnen MyEUShop en NLE gebruikmaken van Alibaba Clouds data intelligence tools om inzichten te halen uit deze systemen.

Omnichannel e-commerce oplossing voor Nederlandse markt

Alibaba Cloud ondersteunt MyEUShop en NLE met cloud computing-producten voor networking, security en data analytics die hun bedrijfsvoering efficiënter maken. Bovendien ontwikkelen Alibaba Cloud, MyEUShop en NLE gezamenlijk een omnichannel e-commerce-oplossing voor de Nederlandse markt. De e-commerce- en logistieke infrastructuur worden met de diensten van MyEUShop en NLE geïntegreerd, wat in combinatie met de branchekennis van Alibaba Cloud leidt tot een betere winkelervaring voor Nederlandse gebruikers.

”Informatietechnologie cruciaal voor verbeteren kostenefficiëntie”

“Wij geloven dat informatietechnologie cruciaal is voor het verbeteren van de kostenefficiëntie, dus we zijn blijven investeren in technologie”, zegt Alex Kan, CEO van MyEUShop en NLE. “MyEUShop richtte in 2015 een technologiebedrijf op, met als R&D-resultaten een magazijnbeheersysteem, een transportbeheersysteem, een enterprise resource planning-systeem, ons magazijnpickingsysteem Pick to Light en andere IT-systemen. Deze zijn niet alleen ingezet binnen MyEUShop en NLE, maar ook overgenomen door vele andere bedrijven in Europa. Sinds de toepassing van het Pick to Light magazijnpickingsysteem is de efficiëntie van ons magazijn met 160% gestegen en is het foutenpercentage gedaald met 0,4%.”

“We zijn van plan een fysieke winkel op te zetten om een nieuw, omnichannel retailmodel te introduceren dat online en offline retail én bezorging combineert. We zullen ook onze systeemsoftware en hardware combineren met de diensten van Alibaba Cloud om externe klanten te ondersteunen”, aldus Kan.

“Alibaba Cloud is erg blij om MyEUShop en NLE te kunnen voorzien van Alibaba Clouds cloud computing-diensten om kostenbesparing en bedrijfsinnovatie te faciliteren met onze cloud technologie”, zegt Raymond Ma, General Manager of Europe bij Alibaba Cloud. “Dankzij de retailactiviteiten van de Alibaba Group beschikt Alibaba Cloud over ervaring op het gebied van e-commerce en logistiek. Hierdoor kunnen we branchekennis en oplossingen bieden die Nederlandse bedrijven helpt om hun groei- en innovatiedoelen te realiseren.”

Vorig bericht OV vraagt in toekomst om ander systeem
Volgend artikel Krapte arbeidsmarkt biedt veel kansen voor werkzoekenden

Nu op WijNoordHolland