Energie

Afschakelen van zonnepanelen levert met hoge energieprijzen tienduizenden euro’s op

Ondanks de extreem hoge energieprijzen geld verdienen met slim schakelen van zonnepanelen

Afschakelen van zonnepanelen levert met hoge energieprijzen tienduizenden euro’s op

Ouderkerk aan de Amstel,
Ondanks de extreem hoge energieprijzen momenteel kan er ook nu nog geld verdiend worden met het slimme schakelen van zonnepanelen. Dat meldt energie-en dataspecialist Edmij.

Het afschakelen van zonnepanelen levert “curtailment” geld op voor duurzame stroomproducenten. Bovendien dragen zij daarmee bij aan de energietransitie.

Prijzen energie extreem hoog

Hoewel de prijzen op dit moment extreem hoog zijn, kan er ook nu veel geld worden verdiend met het slimme schakelen van zonnepanelen. “We hebben de zonnepanelen van klanten in februari regelmatig kunnen afschakelen”, aldus Jeffrey Bartels, directeur van Edmij.

Tienduizenden euro’s bij afschakelen zonnepanelen

Wat het slimme schakelen precies oplevert, hangt af van de grote van het zonnepark. In februari leverde het zonnepark Uterep (12.000 zonnepanelen, 4,3 MWp) 3.500 euro netto extra op, bovenop de ‘normale’ stroom opbrengsten. Het grootste park dat Edmij slim schakelt (94.000 panelen, 37 MWp) heeft in februari tienduizenden euro’s verdiend met het slim afschakelen van zonnepanelen.

Bartels: “Dit is wat we realiseerden aan opbrengsten in de maand februari met huidige, torenhoge prijzen. Dus reken maar uit wat je kunt verdienen in een zonnige zomermaand met normale prijzen.”

Vorig bericht Stichting Hotel for Trees verwerft ANBI status
Volgend artikel Loogman vrouwen bemannen wasstraat tijdens Internationale Vrouwendag

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland