Leisure

Stichting Hotel for Trees verwerft ANBI status

Stichting heeft al meer dan 10.000 bomen mogelijk gemaakt

ANBI status Hotel for Trees

Amstelveen,
De Belastingdienst heeft de ANBI status van Stichting Hotels for Trees met terugwerkende kracht goedgekeurd. De stichting heeft nu meer dan vijftig hotelpartners in verschillende Europese steden, die samen al meer dan 10.000 bomen mogelijk maakten.

Met de goedkeuring van de ANBI status zullen naar verwachting nog meer hotelpartners en kleine hotelketens zich bij Hotels for Trees aansluiten. Het ANBI status maakt mogelijk dat donaties van hotels aftrekbaar zijn voor de omzet-en vennootschapsbelasting. Doordat de status met terugwerkende kracht is goedgekeurd profiteren ook de partners die vanaf de start in juli 2021 aangesloten waren van dit belastingvoordeel.

Schoonmaakbeurten
Gasten die een meerdaags verblijf boeken bij een hotelpartner kunnen een deurhanger aan de deurklink van hun kamer hangen waarmee ze aangeven dat de tussentijdse kamerschoonmaak overgeslagen kan worden. Het hotel rapporteert het aantal niet schoongemaakte kamers en doneert per kamer vijf euro aan Hotels for Trees. Door de ANBI status kost een donatie geen vijf euro meer, maar rond de 3,80 euro.

Floris Licht, Chief Tree Planting Officer, is blij met de net verworven ANBI status: “Dit is fantastisch nieuws. Op deze manier profiteren niet alleen onze huidige partners mee, maar wordt het ook voor alle overige hotels nog aantrekkelijker om zich als partner bij ons aan te sluiten”.

 

 

Vorig bericht Vakantiepark Opperdoes breidt eindelijk uit
Volgend artikel Afschakelen van zonnepanelen levert met hoge energieprijzen tienduizenden euro’s op

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland