ICT

Zelfstandig ondernemers aan de slag met cybersecurity

Belangrijke tips voor digitale beveiliging

cybersecurity

Bron: DTC

Speciaal voor zelfstandig ondernemers ontwikkelde belangenbehartiger Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) met het Digital Trust Center (DTC) drie interactieve video’s met belangrijke tips voor de digitale beveiliging. Nederland telt maar liefst 1,8 miljoen zelfstandig ondernemers. Uit statistieken van de CyberVeilig Check voor zzp en mkb komt naar voren dat 27% van de zzp’ers geen back-up maakt. Zo’n 49% logt niet in in 2 stappen bij belangrijke bedrijfsapplicaties zoals e-mail. Het niet nemen van dit soort basismaatregelen maakt deze grote groep van zelfstandig ondernemers kwetsbaar voor cyberaanvallen.

Van weten naar doen

Dat sterke wachtwoorden en inloggen in 2 stappen veiliger is, weten de meeste zelfstandigen wel. Toch is het bij is lang niet alle bedrijfsapplicaties ingesteld. Dit kan komen doordat het niet altijd duidelijk is hoe je dat goed instelt. Misschien is het tijdgebrek? Feit is dat de meeste cyberaanvallen niet specifiek getarget zijn, maar massaal verspreid worden op zoek naar een zwakke beveiliging. Zelfstandig ondernemers die met een paar simpele handelingen hun zaak beter willen beschermen, kunnen nu aan de hand van drie korte video’s met uitleg en handige praktische instructies aan de slag met hun cyberbeveiliging.

Drie video’s

Op basis van statistieken over de basismaatregelen en doelgroep inzichten hebben PZO en DTC gekozen om drie onderwerpen uit te werken voor zelfstandig ondernemers:

Cyberadviseurs hebben hun tips en instructies afgestemd op de dagelijkse praktijk van een zelfstandig ondernemer. De video ’s duren 2 à 3 minuten en door de ingebouwde interactiviteit kun je de onderdelen die je al toepast, overslaan. Wie aan de slag wil, klikt door voor heldere instructies en vergroot direct z’n cyberveiligheid.

Samenwerking voor zelfstandig ondernemers

“De groep zelfstandigen is heel divers en groeit hard”, aldus Meike Mommers van Platform Zelfstandige Ondernemers. “Maar of je nou in de bouw werkt, tolk of advocaat bent, je bent altijd verantwoordelijk voor je eigen administratie. En voor de veiligheid van je telefoon, laptop en bedrijfssoftware. PZO helpt als belangenbehartiger van zelfstandig ondernemers graag om de weerbaarheid van zelfstandigen te versterken. We gaan deze interactieve video’s met tips actief onder de aandacht brengen en roepen anderen op om dit ook verder te verspreiden.”

Startpunt voor zzp’ers

Vorig bericht Groot onderhoud N242 Alkmaar uitgesteld
Volgend artikel Zaanbrug Wormerveer officieel geopend

Nu op WijNoordHolland