HR

Amsterdamse YourCampus ontvangt € 2,7 mln. voor Europese groei op HR-markt

Op het platform kunnen werknemers binnen hun budget uit verschillende secundaire voorwaarden en moderne benefits kiezen

YourCampus openbreken Europese arbeidsmarkt met flexibele compensatie

Amsterdam,
YourCampus, het platform waar werknemers op budget van hun werkgever zelf hun secundaire arbeidsvoorwaarden en persoonlijke benefits kunnen kiezen, heeft €2,7 mln. aan groeikapitaal opgehaald. Met de investering, afkomstig van bestaande en nieuwe investeerders, zal YourCampus het platform met flexibele compensatie uitbreiden en verder uitbreiden binnen Europa.

Op het platform van YourCampus kunnen werknemers met een persoonlijk budget van hun werkgever uit verschillende secundaire voorwaarden en moderne benefits kiezen in de categorieën welzijn, persoonlijk ontwikkeling, financieel welzijn en mobiliteit. Ook bestaande salariscomponenten kunnen flexibel worden ingezet, zoals de pensioenregeling, vakantiegeld en -dagen. YourCampus speelt hiermee in op het feit dat iedere werknemer andere wensen heeft, doordat zij zich in verschillende levensfases bevinden of op afstand werken.

“De arbeidsmarkt staat onder enorme druk. Werkgevers zoeken in de ‘war for talent’ naar manieren om talent tegemoet te komen en Gen Z naar zich toe te trekken,” zegt Florian Gendrault, oprichter en CEO van YourCampus. “Maar er is geen one-size-fits-all als het om secundaire voorwaarden en persoonlijke benefits gaat. De oudere werknemer heeft meer aan een goede pensioenregeling, terwijl een jongere werknemer misschien liever zijn vakantiegeld maandelijks ontvangt en budget overhoudt voor persoonlijke ontwikkeling. YourCampus biedt flexibiliteit in secundaire voorwaarden en benefits, maar dan wel met collectieve voordelen.”

€2.7 mln. investering

De opgehaalde investering wordt geleid door early stage b2b software investeerder Newion. Daarnaast stappen ROM InWest en angel investeerders Kalo Bagijn (Brand New Day), Fritz Korten en Joost Jolink (Fresca Group) in. Bestaande investeerders Dutch Founders Fund en angel investeerders Marc van Agteren (Usabilla), Anouk de Wolff (Scale Force Talent) en Omri Amir (FindHotel) vergroten hun belang in YourCampus. Eerder staken zij al €500.000 in de start-up.

Bestaande en nieuwe benefits

Met de investering zal YourCampus verder uitbreiden, met als doel een platform te zijn voor alle werknemerscompensatie. Daarnaast wil YourCampus bestaande benefits van bedrijven zo inzichtelijk mogelijk maken voor werknemers door ze in het platform te integreren.

Naast de bestaande benefits biedt het platform diensten en producten van partners aan. Voor het aanbod werkt YourCampus samen met een ruim aantal aanbieders, waaronder Brand New Day, Classpass, Swapfiets en GoodHabitz. Werkgevers betalen een bijdrage per werknemer, maar daar staat tegenover dat zij niet nog zelf deals hoeven af te sluiten. Ook kunnen eenmalige beloningen worden aangeboden, in de vorm van een bonus of als verjaardagscadeau. Bedrijven houden zo alle personeelskosten op het YourCampus platform en kunnen per werknemer en categorie een budget toewijzen, bijvoorbeeld een mobiliteitsbudget. Bovendien biedt YourCampus integratie met HR & payroll leveranciers zoals Visma Nmbrs, HiBob, Personio, Loket en AFAS.

Groeien naar 1 miljoen actieve werknemers

Het YourCampus platform is in november 2021 live gegaan en er zijn nu al ruim 100 bedrijven die er gebruik van maken. Momenteel wordt er gewerkt aan het toevoegen van vakantiegeld en -dagenregeling en het verder uitbreiden van de flexibele pensioenregeling. In de toekomst wil het bedrijf nog meer HR-diensten toevoegen.

Vorig bericht Provincie Noord-Holland akkoord met aangepast bestemmingsplan voor datacenter Agriport
Volgend artikel Advies aan Provinciale Staten Noord-Holland over bezwaar Windalarm

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland