Nieuws

WIJ Bouwprojecten van de week

Een overzicht van het laatste nieuws uit bouwend Noord-Holland


Bot Bouwgroep start met bouw Urban Garden Amsterdam

Donderdag 22 maart is de ftrap gegeven voor het nieuwbouwproject Urban Garden in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Het nieuwe gebouw, gelegen op de hoek Willem van Konijnenburgstraat en Jan Tooropstraat in Overtoomse Veld, bestaat uit 3 verdiepingen met 12 appartementen met parkeergarage. De woningen variëren van bescheiden startersappartement tot megaloft en van gezinswoning met dakterras tot maisonnettewoning met plafonds van 5 meter hoog. Tevens komt op de begane grond een collectieve werkplek en op het dak een gezamenlijke daktuin.

Bot Bouw start met Urban Garden Amsterdam

Zaanstad: nieuwbouwplan Bannehoven krijgt vorm

Op de plek waar ooit het Zaanse gemeentehuis in Rooswijk stond, zal nu het nieuwbouwplan ‘De Bannehoven’ verrijzen. Er komen ongeveer honderdvijftig woningen. Een derde van de woningen valt in de sociale huursector en twaalf woningen zijn zelfbouwwoningen. De start van de bouwwerkzaamheden is gepland in najaar 2019.

Het oude gemeentehuis werd jaren geleden al gesloopt en het terrein deed al die tijd dienst als speelterrein. Op donderdag 15 maart ondertekenden de ontwikkelaars een overeenkomst voor het plan ‘De Bannehoven’.

In 2007 is de ontwikkeling van een woningbouwprogramma voor de locatie Bannehof al een keer aanbesteed. Door de kredietcrisis is het toen niet van de grond gekomen. De gemeente besloot in 2016 een nieuwe procedure op te starten voor nieuwbouw van woningen op de locatie Bannehof.

De ontwikkelaars BPD Ontwikkeling BV en EME II BV werken samen voor Bannehoven EME II is op zijn beurt een samenwerking tussen de aannemers Van der Gragt Wormerveer en Tervoort Egmond. Het ontwerpteam van de Bannehoven bestaat uit Heren 5 architecten, RRog Stedenbouw & Landschap & Hiensch Engineering.

HSB wint tender Nassaupark Hoofddorp

De Volendamse aannemer HSB heeft de tender Nassaupark in Hoofddorp gewonnen en gaat aan de slag met de ontwikkeling van Plot 6 van Nassaupark. Samen met Boparai Associates Architekten heeft HSB het ontwerp voor de 37 grondgebonden woningen gemaakt. Volgens de ontwikkelaars zit de kracht van het ontwerp in de grote keuzevrijheid in gevels voor de kopers.

Nassaupark wordt een gevarieerde nieuwbouwwijk op de locatie van het voormalige honkbalveld van de Hoofddorp Pioniers, dicht bij de Toolenburgerplas en andere recreatiegebieden. Het gebied is opgedeeld in zeven plots. Per plot worden kavels aangeboden in verschillende groottes.

Gemeente Purmerend investeert zelf in ruim 100 tijdelijke woningen

Dit jaar gaat de gemeente zelf ruim honderd tijdelijke woningen realiseren op vier locaties in de stad. Met dit initiatief hoopt de gemeente de druk op de woningmarkt wat te verzachten. De woningen zijn bedoeld voor Purmerenders, die met spoed een woning nodig hebben. De aangewezen locaties zijn het Karekietpark, de Etserstraat, de Westerweg 69 en de Kanaaldijk. Het college investeert negen miljoen euro in dit project.

Het is aan de nieuwe gemeenteraad om tijdens de eerste raadsvergadering op 26 april 2018 een besluit te nemen over het voorstel.

Purmerend: overeenkomst voor bouw 40 appartementen De Looiers

Op maandag 20 maart ondertekenden Jan van der Linden, directeur van Linden Groep B.V. en wethouder Hans Krieger de overeenkomst voor de bouw van 40 koopappartementen aan de Purmersteenweg. Linden Groep wil op de locatie van voormalig garage Zijp twee appartementengebouwen realiseren met een parkeergarage. In de overeenkomst staat daarnaast dat Linden Groep sociale woningen zal ontwikkelen op een andere locatie in Purmerend.

De appartementen zijn ontworpen door Rietvink Architecten en verdeeld over twee gebouwen. Het hoogste gebouw is ongeveer 10 bouwlagen en staat precies in het verlengde van de Gedempte Where en de Plantsoengracht. Het andere gebouw is met zes bouwlagen beduidend lager. Deze hoogte sluit aan bij de naastgelegen monumentale villa. Samen vormen de twee panden duidelijk een ensemble. De appartementen zijn tussen de 95 en 120 m2 groot.

Als de bestemmingsplanprocedure is doorlopen, start de bouw naar verwachting vierde kwartaal 2018.

Wormerland: werkzaamheden Neck-Zuid in volle gang

De voorbereidende werkzaamheden voor de ontwikkeling van de sportvelden en de 63 nieuwe woningen in Neck-Zuid zijn in volle gang. De voorbereidende werkzaamheden voor de ontwikkeling van de sportvelden en de nieuwe woningen in Neck-Zuid zijn in volle gang.

De uitwerking van de beoogde woningbouw is in volle gang. Just Architects werkt samen met RRog Stedenbouw en Landschap aan ontwerpen die passen binnen de contouren van de planvorming. Wanneer deze ontwerpen de goedkeuring hebben van welstand worden deze naar verwachting in het tweede kwartaal bekend gemaakt. Dan stelt BPD Ontwikkeling haar projectwebsite open, waar belangstellenden terecht kunnen voor informatie over de woningen en de start van de verkoop.

Vorig bericht Restaurant Loetje vestigt zich op Amsterdamse Zuidas
Volgend artikel Nieuwe containerdienst Samskip tussen Amsterdam en Hull officieel in gebruik genomen

Nu op WijNoordHolland