Nieuws

WIJ Bouwprojecten van de Week

Een overzicht van het laatste nieuws uit bouwend Noord-Holland


Purmerend: bouw eerste 58 woningen Klein Where

Wethouder Hans Krieger vierde woensdag samen met de ontwikkelcombinatie Klein Where Ontwikkeling (KWO) het begin van de bouw van de eerste 58 woningen in Klein Where. Van Linden Groep en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM werken samen aan de bouw van in totaal 125 woningen op voormalig bedrijventerrein De Where, gelegen op de kruising van de Where en de Purmerringvaart.

Klein Where is zeer geschikt voor woningbouw vanwege de ligging aan het water en in het groen, bovendien ligt het op loopafstand van het stadscentrum. De woningen zijn ontworpen door Mulleners & Mulleners Architecten. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Met het Hoogheemraadschap is een plan gemaakt om regenwater zo veel mogelijk in het gebied op te slaan. De nieuwbouwwoningen krijgen allemaal stadsverwarming.

Purmerend: Bouw nieuwe mbo-school begint dit voorjaar

Alle partijen zijn akkoord gegaan met de bouw van de nieuwe mbo-campus aan het Karekietpark. In september 2019 zullen het Horizon College Horizon en het Regio College het nieuwe schoolgebouw in gebruiknemen. Het Horizon College wordt eigenaar en financiert het pand, en verhuurt ruimte aan het Regio College. Het nieuwe schoolgebouw wordt gebouwd door SMT Bouw & Vastgoed. Het gebouw is ontworpen door JHK Architecten. De bouwwerkzaamheden starten in maart en duren tot medio juli 2019, waarna in september 2019 de nieuwe school in gebruik kan worden genomen.

Het Horizon College en het Regio College kozen een aantal jaren geleden voor samenwerking en een gezamenlijk schoolgebouw in Purmerend. De bouwplannen liepen echter vertraging op omdat het Ministerie van Onderwijs de financieringsconstructie afkeurde.

Monnickendam: start van sloop panden Galgeriet

Afgelopen dinsdag gaven wethouders Jelle Kaars en Laura Bromet van de gemeente Waterland en Hoorne-directeur Jan Heeremans het startsein voor de sloop van de leegstaande panden op het Galgenriet. Dit voormalig bedrijventerrein wordt door BPD Ontwikkeling en Hoorne Vastgoed herontwikkeld tot woon-, werk- en winkelgebied.

Begin dit jaar vertrokken de laatste huurders uit de te slopen panden. De komende tijd wordt onderzocht op welke wijze de sloop het beste plaats kan vinden en of er sprake is van bodemverontreiniging. Naar verwachting is de sloop in juli dit jaar gereed. In de eerste fase komen op deze locatie onder meer een tijdelijke supermarkt en een bierbrouwerij met proeflokaal.

Heerhugowaard: verkoop laatste fase Nieuw Waard van start

Op 20 februari a.s. start de verkoop van Nieuw Waard fase 3. Ontwikkelaar Timpaan bouwt in deze laatste fase 37 koopwoningen samen met Scholtens Bouw uit Wognum en AW Groep uit Lisse. waaronder verandawoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Nieuwe Waard ligt aan de rand van Heerhugowaard in de wijk Butterhuizen. De verkoop wordt verzorgd door VLIEG Makelaars en Kuyper & Blom Makelaar. De woningen in fase 1 en 2 zijn inmiddels allen verkocht.

Alkmaar: luxe appartementen op locatie voormalig Vegro pand

Het voormalig pand van Vegro Thuiszorgwinkel aan de Vondelstraat wordt de locatie voor tien luxe appartementen. Aan de zijde van de Oudegracht komen appartementen zijn 74 tot 161 vierkante meter, naar een ontwerp van Kerssens en De Ruiter Architecten. De eerste drie appartementen worden binnenkort gebouwd en verkocht worden.

Vorig bericht Provincie investeert 69 miljoen euro
Volgend artikel Metropoolregio Amsterdam ziet grote potentie in gebied rond het Markermeer-IJmeer

Nu op WijNoordHolland