Nieuws

Westfriesland loopt massaal uit voor Kom Binnen bij Bedrijven Dag

Op 12 en 13 oktober 2018 stelden 75 Westfriese bedrijven hun deuren open voor werkzoekenden, buurtbewoners, studenten en familie.


Westfriesland is massaal de deur uitgegaan. Verdeeld over de twee dagen, hebben er zo’n 1.800 bezoeken plaatsgevonden. Om te zien wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Om bedrijven te zien die trots zijn op hun product, dienst of toepassing. Er zijn vele verbindingen gelegd. Er zijn vacatures vervuld, sollicitatiegesprekken gevoerd of gepland. Er is inspiratie opgedaan en er zijn toekomstplannen gemaakt.

De Kom Binnen bij Bedrijven Dag is een initiatief van de Westfriese gemeenten in het kader van de Regionale Economische Agenda (REA). Het doel van de KBBBD is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren. Projectleider Ronald Koenen kijkt terug op een geslaagd event: “De samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid is essentieel om de economie en arbeidsmarkt een impuls te geven. Alle ontmoetingen tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dag dragen hier direct aan bij!â€

Pall Medistad

Het drukst bezochte bedrijf afgelopen weekend was Pall Medistad. Deze Medemblikse toeleverancier voor de medische industrie ontving vrijdag alleen al ruim 350 bezoekers. Directeur Bart Goossens kijkt tevreden naar eerste deelname. “Wij wilden ook ooit wel een open dag organiseren, maar nu konden we mooi hierop aanhaken. Wij willen met deze Open Dag onze naamsbekendheid vergroten en laten zien wat wij doen.†Het gaat goed met het bedrijf, volgens eigen zeggen de grootste werkgever in Medemblik. Het bedrijf groeit zo’n 20-30% per jaar wat ook betekent dat het personeelsbestand mee moet groeien. “Op dit moment hebben wij 260 mensen in vast dienst en 80-100 uitzendkrachten. Wij zoeken altijd naar nieuw personeel. Ook HBO-ers die nu in de Randstad werken, maar bijvoorbeeld ook productingenieurs van TU Delft zijn welkom. Medewerkers die lokaal willen werken, geen last van files. Dat kan hier in Medemblik.â€

“Elke vruchtbare werkrelatie begint met een ontmoeting. Door inwoners en bedrijven uit dezelfde regio kennis te laten maken kunnen de mooie succesverhalen ontstaan die werkzaam Westfriesland nodig heeft, †aldus wethouder van de gemeente Medemblik Harry Nederpelt.

Over de KBBBD

KBBBD is een samenwerkingsproject tussen WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WerkSaam Westfriesland en UWV), Ontwikkelingsbedrijf NHN, WerkBij Westfriesland, de 7 Westfriese gemeenten en de Westfriese Bedrijvengroep (WBG).

Vorig bericht 525 sociale huurwoningen maken Bajes Kwartier nieuwe stadswijk voor iedereen
Volgend artikel Meer Noord-Hollanders aan het werk

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland