Zakelijke dienstverlening

Werkapp Maqqie blijft exponentieel groeien

Groei van 100% ten opzichte van het gehele voorgaande jaar

Werkapp Maqqie exponentieel groeien

Het kabinet spreekt een voorkeur voor vaste contracten uit, maar flexwerken groeit enorm in populariteit. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van Maqqie. De werkapp rapporteerde het eerste half jaar een groei van 100% ten opzichte van het gehele voorgaande jaar.  

Pieter Jacob Leenman, founder/CEO van Maqqie: “Er zijn inmiddels 112 duizend meer vacatures dan werklozen. Een schaarse markt heeft baat bij flexibiliteit, om werknemers zo optimaal mogelijk in te zetten. Zonder smeerolie loopt een motor vast, dat geldt ook de arbeidsmarkt.”

Omzetcijfers Maqqie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet meer voor maar één baas te werken. Flexibel werken stijgt in populariteit. Mede dankzij deze ontwikkelingen heeft Maqqie de afgelopen jaren een ongekende groei doorgemaakt. De werkapp is begonnen als startup vanaf een zolderkamer en is inmiddels uitgegroeid tot een scale-up met miljoenenomzet. Het eerste halfjaar van 2022 is er een omzet behaald van 13,5 miljoen.

Flexibele arbeidsmarkt

In het digitale tijdperk is de arbeidsmarkt gebaat bij een structuur die daarop aansluit. Een online werkwijze waarin keuzevrijheid en on-demand arbeid sleutelbegrippen zijn. Deze manier van werken faciliteert mensen om stappen te zetten in hun carrière, in plaats van vast te roesten in een baan. Pieter: “We moeten toewerken naar een toekomst waar technologie een cruciale rol vervult in het benutten van het schaarse arbeidspotentieel. Dat willen wij met Maqqie doen. De economische en maatschappelijke waarde van flexibiliteit is groot en moet daarom beloond worden. Daar maken wij ons hard voor. Zekerheid heeft een prijs, flexibiliteit loont.”

Vorig bericht Ideeën voor sportlandschap Stede Broec
Volgend artikel Vraag redres natuurvergunning Circuit Park Zandvoort

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland