WijOpDeWeg

WijOnderzoekt: Welke elektrische bedrijfsauto wordt het?

Tesla Model 3, Polestar 2 en Volvo XC40 vergeleken

WijOnderzoekt: Welke bedrijfsauto wordt het?

WijOnderzoekt,
Voor WijBusinessNieuws hebben wij een aantal elektrische bedrijfsauto’s voor ondernemers en bedrijven naast elkaar gezet. Hiervoor hebben we gekeken naar de Tesla Model 3, Polestar 2 en de Volvo XC40. Leaseprijzen in dit artikel zijn gebaseerd op een periode van 60 maanden en 10.000 km per jaar.

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is een prima zakelijke keuze. Met een elektrische aandrijving heeft de auto lagere bedrijfskosten dan traditionele brandstof auto’s, wat leidt tot een besparing op brandstofkosten, onderhoudskosten en belastingen. Tesla biedt gunstige leaseprijzen variërend van €479,- tot €919,- per maand, aldus leasevergelijker.nl.

De Model 3 is voorzien met een bereik van maximaal 513 km, met als extra optie een bereik tot 630 km en geavanceerde technologie, waaronder het Autopilot-systeem. De ruime en slim ontworpen cabine biedt comfort en voldoende ruimte voor zakelijke benodigdheden, terwijl het Supercharger-netwerk snel opladen op lange afstanden mogelijk maakt. Helaas is het Supercharger-netwerk niet meer gratis toegankelijk voor Tesla-gebruikers die auto na 15 april 2017 besteld en geleverd hebben gekregen. Iedereen die voor deze datum een Tesla wist te bemachtigen heeft nog wel toegang tot het netwerk. Er zijn ook bepaalde tegoeden mogelijk via de Tesla app, een voorbeeld hiervan is 10.000 km gratis Supercharge tegoed als je een auto tussen 15-12-2022 en 13-01-2023 hebt aangeschaft.

Daarnaast draagt de Model 3 bij aan een duurzame toekomst, omdat het geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot. Dit stelt bedrijven in staat om in aanmerking te komen voor belastingvoordelen en subsidies voor elektrisch rijden. Al met al is de Tesla Model 3 een investering die operationele kosten verlaagt en milieuvriendelijkheid bevordert.

Polestar 2

De Polestar 2 is een uitstekende keuze voor zowel zakelijk gebruik als privé. Als volledig elektrische wagen belooft de Polestar een groene, emissievrije rijervaring, passend bij de groeiende milieubewustheid in het bedrijfsleven.

Ondanks zijn compacte formaat biedt de Polestar 2 verrassend veel binnenruimte, handig voor zakelijk rijders met een gezin. Het stijlvolle design voegt een professionele uitstraling toe aan dit zakelijke voertuig. De technologische snufjes, zoals het uitgebreide infotainmentsysteem en geavanceerde rijhulpsystemen, maken hem zowel praktisch als vermakelijk voor het gezin. Met indrukwekkende prestaties en lage operationele kosten dankzij de elektrische aandrijving, kan de Polestar 2 een slimme keuze zijn voor zowel zakelijk als familiaal gebruik.

Bovendien zijn er fiscale voordelen en subsidies beschikbaar, wat hem financieel aantrekkelijk maakt. Voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, versterkt de Polestar 2 hun imago als een milieubewuste keuze voor zakelijk gebruik. De leaseprijs begint rond de €600,- bij Polestar zelf en bij leasemaatschappijen zoals DirectLease.nl en Leasevergelijker.nl kunnen de prijzen variëren van €675,- tot €2000,-.

Volvo XC40

De Volvo XC40 is net als de Polestar 2 geschikt voor zakelijk en privé gebruik om verschillende redenen. Het ruime interieur biedt voldoende plaats voor het hele gezin en hun bagage, zonder concessies te doen aan comfort. De geavanceerde veiligheidsfuncties bieden gemoedsrust tijdens de rit.

De XC40 combineert een stijlvol design met praktische functionaliteit, waardoor hij zowel professioneel als veelzijdig is. De efficiënte brandstof prestaties dragen bij aan kosteneffectiviteit op de lange termijn, met een gemiddelde kostprijs per kilometer van 37,1 cent voor het volledig elektrische model, 42,4 cent voor de plug-in hybride en 46,3 cent voor de mild-hybride.

Met zijn soepele rijgedrag en geavanceerde technologische functies is de XC40 een betrouwbare auto voor zowel zakelijke verplichtingen als gezinsuitjes. Bovendien biedt Volvo aantrekkelijke leasing opties die financiële lasten voor zakelijke gebruikers verlichten. De leaseprijs voor de XC40 begint vanaf €595,- met een netto bijtelling van €248,- dit word bijvoorbeeld aangeboden via activelease.nl. Via Volvo zelf begint de prijs vanaf €764,- per maand voor 48 maanden en 10.000 km per jaar

Welke wordt het?

Er wordt wel eens gezegd dat slechte auto’s vrijwel niet meer bestaan en met de opkomst van elektrische auto met minder bewegende delen, lijkt dit wel steeds meer op te gaan. Alle genoemde auto’s doen qua specificaties niet enorm voor elkaar onder. Daarnaast zijn naast deze auto’s nog legio goede opties te vinden. Moet je als zakelijk rijder dan toch een keuze maken, dan zullen comfort, rijgedrag en uitstraling een belangrijke rol spelen. Naast de prijs natuurlijk, die wat ons betreft best nog wat omlaag mag.

Door Xavi Cyrus
Vorig bericht A9: Gaasperdammertunnel gesloten voor lokaal verkeer
Volgend artikel Super Boeren Event: samenwerken voor lokale producten

Nu op WijNoordHolland