Energietransitie

Webinars over slimme energieoplossingen voor bedrijven

Taskforce Energie-infrastructuur Noord-Holland organiseert nieuwe reeks webinars

Webinars over slimme energieoplossingen voor bedrijven

Het elektriciteitsnetwerk heeft op verschillende plekken in Noord-Holland zijn maximale capaciteit bereikt. De Taskforce Energie-infrastructuur Noord-Holland, een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, netbeheerders Liander en TenneT en gemeenten organiseert een nieuwe reeks webinars om bedrijven te informeren over de situatie in hun omgeving en hen te inspireren over nieuwe energie-oplossingen die mogelijk interessant zijn voor hun onderneming.

Een vol net

Op veel plekken in Noord-Holland kunnen nieuwe bedrijven die zich willen vestigen niet zomaar een elektriciteitsaansluiting krijgen. Dat geldt ook voor bestaande bedrijven die hun aansluiting willen uitbreiden. Dit komt doordat het net ‘vol’ zit. De taskforce zet alles op alles om zo snel mogelijk het elektriciteitsnetwerk uit te breiden. Maar netuitbreiding alleen is niet voldoende om de wachttijden te beperken. Daarom wordt in tussentijd gezocht naar slimme oplossingen om het elektriciteitsnet efficiënter te gebruiken.

Slimme energie-oplossingen voor bedrijven

In online bijeenkomsten willen we ondernemers informeren over de situatie in hun directe omgeving. We laten energie-oplossingen zien die mogelijk interessant zijn voor hun onderneming. Denk aan energieopslag, deelname aan congestiemanagement of collectieve oplossingen. Hiermee creëren zij meer zekerheid voor hun onderneming en ontstaat ruimte op het elektriciteitsnet voor andere ondernemers in de regio. Vanzelfsprekend is er voor ondernemers ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

In de komende periode staan er drie webinars gepland die gericht zijn op situatie in het Noordzeekanaalgebied, in de omgeving Westwoud en Wijdewormer. Ondernemers en andere geïnteresseerden in deze gebieden zijn van harte welkom om bij een webinar aan te sluiten. Aanmelden kan eenvoudig via onderstaande links:

De webinars vinden plaats via Microsoft Teams. Het is niet noodzakelijk om het programma te installeren om het webinar te volgen.

Vorig bericht Nieuw bestuur ondernemingsplatform beter business presenteert visie in de Koepel
Volgend artikel Kruispuntonderzoek in Egmond aan den Hoef

Nu op WijNoordHolland