Duurzaam

Verduurzaming bedrijventerreinen in regio Alkmaar van start

Centrum voor Verduurzaming Bedrijventerreinen moet transitie naar duurzame economie versnellen

Verduurzaming bedrijventerreinen in regio Alkmaar van start

Alkmaar,
Onder de naam Centrum voor Verduurzaming Bedrijventerreinen (CvVBRA) gaat de regio Alkmaar hard aan de slag met het verduurzamen van haar bedrijventerreinen en andere werklocaties. Het centrum zet zich in om de transitie naar een duurzame economie te versnellen door bedrijventerreinen te helpen verduurzamen en de samenwerking tussen ondernemers te bevorderen. 

Alomvattend loket voor bedrijven

Voor veel bedrijven is de weg naar energieneutraliteit ingewikkeld. Ze komen er ook onvoldoende aan toe. Daarom hebben ze behoefte aan 1 loket, waar ze onafhankelijke informatie, kennis en ondersteuning vinden. Het centrum gaat hierin voorzien, en is tegelijkertijd gesprekspartner richting netwerkbeheerder (Liander), overheden en andere partijen die zich met verduurzaming bezighouden.

Wat gaat het centrum doen?

Het centrum wil een stevige bijdrage leveren aan de energietransitie in Noord-Holland Noord door een breed scala aan diensten aan te bieden om bedrijven te ondersteunen bij hun duurzaamheidsinspanningen. Bedrijven kunnen bij het CvVBRA aankloppen voor onafhankelijke informatie of advies. Het centrum kan collectiviteit organiseren, financieringsmogelijkheden voor projecten verkennen, innovaties stimuleren of samenwerking met onderwijsinstellingen initiëren. Bedrijven kunnen ook doorverwezen worden naar lokale initiatieven voor gespecialiseerde kennis en capaciteit.

Van, voor en door ondernemers

De officiële aftrap vond donderdag 6 juli 2023 plaats bij het Ontwikkelingsbedrijf NHN. Ilse Zaal (gedeputeerde Economie bij provincie Noord-Holland), René Schoemaker (o.a. wethouder Duurzaamheid en Energietransitie bij gemeente Dijk en Waard) en Rob Niele (voorzitter Ondernemend Regio Alkmaar) hebben deze mijlpaal gezamenlijk bekrachtigd. Het centrum is een organisatie van, voor en door het bedrijfsleven in de regio Alkmaar, dat samenwerkt met haar ondernemersverenigingen, de gemeenten in de regio Alkmaar middels Team Regio Alkmaar, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, de omgevingsdiensten en de provincie Noord-Holland.

Vorig bericht TELUS brengt maatschappelijk initiatief naar Amsterdam
Volgend artikel Lancering vernieuwd online winkelplatform Haarlemsewinkels.nl

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland