Energietransitie

UPS SCS Europe zet HVO100 biobrandstofvrachtwagens in

HVO100 biobrandstofvrachtwagens rijden op waterstof behandelde plantaardige olie

UPS SCS Europe zet HVO100 biobrandstofvrachtwagens in

Foto: UPS

Amsterdam,
UPS Supply Chain Solutions (SCS) kondigt aan dat de Europese vloot wordt uitgebreid met de inzet van 4 nieuwe HVO100 biobrandstofvrachtwagens. UPS bereikt hiermee een CO2-besparing van 90,37% in vergelijking tot andere brandstoffen. Deze investering markeert een mijlpaal in de wereldwijde missie van UPS om duurzame transport te realiseren en zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. De nieuwe biobrandstofvrachtwagens zijn bestemd voor direct gebruik binnen de Benelux en zijn in Amsterdam gestationeerd.

Gecertificeerd door ISSC EU

De nieuwe HVO100 biobrandstofvrachtwagens maken gebruik van met waterstof behandelde plantaardige olie en behouden tegelijkertijd hun prestatievermogen. De vloot is gecertificeerd door het ISSC EU en voldoet aan de EU-richtlijnen voor hernieuwbare energie in het toewerken naar CO2-neutraliteit tegen 2050.

Extra stap naar duurzaamheidsdoelstelling

De UPS-vloot wereldwijd telt momenteel meer dan 15.600 voertuigen met alternatieve brandstoffen en geavanceerde technologie. Deze voertuigen leggen dagelijks meer dan 1,6 miljoen kilometer af1. “Dankzij de succesvolle implementatie van de HVO100 aan onze Europese vloot in Amsterdam, versnellen we onze investeringen in alternatieve duurzaamheidstechnologieën en brandstofprogramma’s om onze duurzaamheidsdoelstelling te behalen”, aldus Patrick Loos, Country Manager Benelux bij UPS SCS. “Decarbonisatie is een sleutelfactor in het opbouwen van een veerkrachtige toeleveringsketen voor UPS, onze klanten en onze partners.”

Duurzaamheidsdoelen

De toevoeging van deze biobrandstofvrachtwagens brengt UPS een stap dichter bij het behalen van haar tussentijdse duurzaamheidsdoelen om tegen 2025 40% van zijn grondoperaties op alternatieve brandstoffen uit te voeren, evenals het streven naar volledige CO2-neutraliteit in alle UPS operaties in 2050.

Vorig bericht Groot onderhoud N242 (Ommering) Alkmaar
Volgend artikel AB&C Groep maakt internationale stap met EPSA

Nu op WijNoordHolland