Nieuws

SEO Economisch Onderzoek: Ajax kampioen dankzij aankopen

Het aantrekken van Daley Blind en Dušan Tadić verschaft Ajax de grootste kans op de titel.


Maar met het op de valreep aantrekken van Gutiérrez, Behich en Thomas heeft ook PSV zich in de positie van serieuze kanshebber gemanoeuvreerd. Beide clubs slaan dit seizoen een gat met de subtop en kunnen hun kansen op de titel vergroten door de eigen jeugd te laten doorstromen.

Al voor de start van het nieuwe voetbalseizoen werd Ajax door velen gezien als de titelfavoriet. Nu de transfermarkt is gesloten, kunnen we dit toetsen door een onderbouwde voorspelling te doen over de ranglijst aan het einde van het seizoen. In totaal investeerden de Nederlandse Eredivisieclubs de afgelopen transferperiode voor 83 miljoen euro in nieuwe spelers, en werd er voor 111 miljoen euro aan spelers verkocht.

Met een econometrische analyse schatten we of deze aankopen en het doorstromen van de eigen jeugd voor punten in de competitie zorgt en of de verwachting dat Ajax kampioen zal worden gerechtvaardigd is. De analyse levert een aantal duidelijke resultaten op.

Over SEO Economisch Onderzoek

SEO Economisch Onderzoek doet onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Ons onderzoek helpt onze opdrachtgevers bij het nemen van beslissingen. SEO Economisch Onderzoek is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam en beschikt over ruime expertise op tal van markten. We zijn sterk in kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en technieken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze recente projecten.

Vorig bericht Zware tegenslag voor Arcona Property Fund N.V.
Volgend artikel Dag van de Duurzaamheid, de tweede editie van het Datacenter Restwarmte & Innovatie congres

Nu op WijNoordHolland