Samenwerking

Samenwerking Floris van Bommel met Brandweer Nederland

Floris van Bommel geeft eerbetoon aan helden van brandweer

Samenwerking Floris van Bommel met Brandweer Nederland

Foto: Floris van Bommel en Brandweer Nederland

Floris: “We hebben door de jaren heen samengewerkt met bekende muzikanten en acteurs, mooie bedrijven en grote sporters. Allemaal unieke talenten die vaak als helden aanbeden worden. Het dubbele hierin is dat de echte helden van deze wereld, helden uit de keiharde dagelijkse realiteit soms wat overschaduwd worden. Precies daarom was deze samenwerking met Brandweer Nederland zo bijzonder. Het was een eerbetoon aan de helden van de brandweer.Tijdens het nationale brandweercongres van 2013 onthulden we de ‘Brandweer sneaker’. De sneaker was uiteraard rood met een aantal typische brandweerdetails. In het persbericht dat we rondstuurden beschreef ik hem als volgt: “Schroef vier wielen en een ladder op die sneakers en je ziet het verschil bijna niet meer tussen de schoenen en een echte brandweerwagen.”

Over de sneakers

Brandweer Nederland had het volgende te zeggen over de sneaker: ‘brandweer Nederland is content met de ode aan de brandweermannen en vrouwen. ‘Ook wij zijn binnen de brandweer meer dan ooit aan het innoveren’, zegt voorzitter Stephan Wevers. ‘Op het gebied van brandbestrijding, hulpverlening en preventie moeten wij bijblijven om onze maatschappelijke taak goed te kunnen uitoefenen. De brandweersneaker die Van Bommel heeft ontwikkeld, is een mooi en ludiek eerbetoon aan onze brandweermensen. Naast de noodzakelijke ernst waarmee we ons vak benaderen, moet er ook ruimte blijven om te fantaseren en te experimenteren. Laat deze nieuwe brandweerschoenen ons daarbij helpen. Daarnaast verbinden wij onze naam graag aan het mooie doel van de actie van Floris van Bommel: De Nederlandse Brandwondenstichting.”

Zoals vermeld in het statement van de brandweer ging onze opbrengst van de brandweersneaker volledig naar de Nederlandse brandwondenstichting. Zij hebben als missie brandwonden te voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum te beperken. De brandwondenstichting doet dit zonder subsidies en overheidssteun.’

Vorig bericht Top 5 gelezen artikelen op WijNoordHolland van afgelopen week 47
Volgend artikel Nachtelijke werkzaamheden Rijkerweg (N201) bij Schiphol-Rijk

Nu op WijNoordHolland