Samenwerking

Rolande en BP Openen eerste gezamenlijke tankstation

Zakelijke klanten van bp kunnen met hun tankpas al bij stations van Rolande terecht

Rolande en BP Openen eerste gezamenlijke tankstation

Het tankstation symboliseert de verduurzamingsslag die in het goederentransport plaatsvindt. “LNG is al duurzamer dan diesel*”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Met bio-LNG bespaart zwaar wegtransport zelfs tot 100 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Daarmee draagt bio-LNG substantieel bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2050 klimaatneutraal te opereren.”

24/7 Zelfbediening

Het bestaande onbemande tankstation van bp is geheel gerenoveerd en aangevuld met twee liquefied natural gas (LNG)-dispensers van Rolande.

Rolande en bp werken al langer samen. Zakelijke klanten van bp kunnen met hun tankpas al bij stations van Rolande terecht. Nu heeft de samenwerking voor het eerst een gezamenlijk tankstation voortgebracht. Van der Schuit: “Dit nieuwe station is een bouwsteen in een Europa-dekkend LNG-netwerk. Het ligt op een belangrijk logistiek kruispunt van de A12 en de N11 en heeft een sterke regionale functie.”

Netwerk

Bodegraven is het dertiende LNG-station van Rolande in Nederland. Andere locaties zijn Alkmaar, Duiven, Geldermalsen, Heerenveen, Leeuwarden, Nieuwegein, Oude Tonge, Rotterdam-Botlek, Tilburg, Utrecht, Veghel en Zaandam. Daarnaast zijn er Rolande-tankstations in België en Duitsland. Naast deze ‘eigen’ tankstations is er ook een groot netwerk van partnerstations waar je met de Rolande pas kunt tanken.

Vorig bericht Nieuwe kansen op arbeidsmarkt na gratis opleidings-en ervaringstraject
Volgend artikel Belangrijkste trends omtrent security in integratievak

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland