Logistiek

Recordaantal bedrijven deed mee aan Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022

Ludieke acties door heel Nederland om vrachtwagenchauffeurs te bedanken

Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022

Foto: Dag van de Vrachtwagenchauffeur, William Rutten en vrachtwagenchauffeurs

Lelystad,
De derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur die gisteren plaatsvond, heeft geleid tot een nieuw record. Dit jaar hebben bijna 400 bedrijven in heel Nederland zich officieel aangemeld met een speciale actie om vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor hun harde werk, zo laat de organisatie weten. Hiermee stijgt het aantal deelnemers met ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar. De populariteit van de Dag maakt haar doelen – vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje zetten en het aanjagen van maatschappelijke waardering – ruimschoots waar.

De Dag stond in het teken van ludieke, grappige en sympathieke acties voor vrachtwagenchauffeurs. De landelijke kick-off van de Dag vond plaats in Lelystad, waar een eenmalige expositie van sterrenfotograaf William Rutten plaatsvond. Ter ere van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur heeft William een uitgebreide fotoserie gemaakt van verschillende chauffeurs. De foto’s werden onthuld tijdens een mini-tentoonstelling die toepasselijk werd opgezet in een vrachtwagen. De chauffeurs, vijf heren en twee dames, zijn gekozen uit een grote groep aanmeldingen en werden opgegeven door hun omgeving als dank voor hun inzet. De foto’s die William Rutten heeft gemaakt zijn momenteel ook op billboards langs snelwegen in heel Nederland te zien, zodat zoveel mogelijk chauffeurs via deze foto’s bedankt worden voor hun harde werk.

De Dag blijkt geknipt voor ludieke acties

Ook op andere plekken in heel Nederland was de Dag van de Vrachtwagenchauffeur te vinden: bij tankstations, supermarkten, transportbedrijven, wegrestaurants en wasstraten bijvoorbeeld. Vrachtwagenchauffeurs werden in de watten gelegd met gratis lekkernijen, zoals taart met slagroom, gezonde ontbijtjes of het welbekende broodje bal. Sommige locaties deden hier een schepje bovenop: chauffeurs in de omgeving van Noord-Brabant en Gelderland konden in Asten langskomen voor een gratis knipbeurt bij een barbier, en bij een ‘fittruck’ in Beesd voor een Thaise stoelmassage.

De Dag in de media

Ook in de media en op social media was de Dag volop zichtbaar. Zo leidde de Dag tot duizenden comments op Facebook en honderden story’s op Instagram. Ook Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers liet van zich horen en deelde een videoboodschap. Deelnemers konden via de site van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur toolkits met mediamateriaal downloaden, dit gebeurde 1.635 keer. Daarom is de verwachting dat het aantal acties nog vele malen hoger ligt dan de officieel aangemelde bijna 400 acties.

Chauffeurs zijn blij met de Dag

Uit onderzoek onder 369 vrachtwagenchauffeurs via Truckstar blijkt dat chauffeurs blij zijn dat er een dag bestaat waarin de beroepsgroep in het zonnetje gezet wordt. Dit wordt aangegeven door 84% van de chauffeurs uit het onderzoek. Nog meer chauffeurs, 89%, vinden het terecht dat chauffeurs bedankt worden. En 78% vindt het leuk om zelf op de Dag in het zonnetje gezet te worden. Chauffeurs zijn over het algemeen tevreden over hun werk, blijkt uit het onderzoek: 70% geeft hun werk een 8 of hoger, 22% een 7 en slechts 8% lager dan dit.

Vorig bericht Eerste batterijcontainer met ingebouwde fast charger gelanceerd door Nederlands bedrijf
Volgend artikel Waterinnovatiefonds betaalt uit

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland