OV

Provincie Noord-Holland en NS investeren € 4 miljoen in reis van deur tot deur

In Noord-Holland Noord

Provincie Noord-Holland en NS investeren € 4 miljoen in reis van deur tot deur in Noord-Holland Noor

De provincie Noord-Holland en NS investeren samen € 4 miljoen om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord te verbeteren. Doel is om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken en de reis van deur tot deur zo makkelijk mogelijk.

De provincie Noord-Holland en NS hebben samen projecten geselecteerd in 9 gemeenten. Gedeputeerde Jeroen Olthof: “Samen met NS investeren we op en rond stations. Met deze investering wordt bijvoorbeeld het fietsparkeren uitgebreid op een aantal stations, worden stationsgebieden beter ingericht en P&R locaties uitgebreid en vergroend.”
“Voor onze treinreizigers is een goede reis van deur tot deur van belang. Dat maakt de trein en de fiets een gouden combinatie. Daarom investeren we in het verbeteren van de reis van huis naar station en van station naar de eindbestemming. Dit draagt bij aan een duurzaam bereikbaar Noord-Holland Noord”, aldus Irma Winkenius, regiodirecteur NS.

Investeringen

Er wordt geïnvesteerd in het uitbreiden van fietsenstallingen. Station Heiloo kampt bijvoorbeeld met een tekort aan fietsparkeerplekken. Daar wordt het aantal plekken uitgebreid, waardoor meer mensen met de fiets naar het station kunnen komen. Ook worden ov-fietsen op stations geplaatst waar deze nog niet beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld bij station Wormerveer en station Zaandijk Zaanse Schans.

In Heemskerk wordt het stationsplein opnieuw ingericht en daarmee toegankelijker gemaakt voor reizigers. En in Schagen wordt de P&R uitgebreid zodat er meer mensen hun reis met het ov kunnen vervolgen.

Regionale Ontwikkelagenda’s

De bovengenoemde investeringen sluiten aan bij de samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, gemeenten, NS en ProRail aan regionale strategieën voor een aantal treintrajecten: de Regionale Ontwikkel Agenda. Per traject maken partijen afspraken in een gezamenlijk actieprogramma met als doel de ontwikkelingen rondom OV-knooppunten, bijvoorbeeld op het gebied van verstedelijking en het ov, in samenhang te bekijken. Daarbij ligt de focus op de directe omgeving.

Vorig bericht Matthijs Mennes nieuwe directeur Le Champion
Volgend artikel Data delen om slim gebruik te maken van de vaarwegen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland