Zorg

PFZW belegt in Nederlandse zorgwoningen

Biedt plaats aan verschillende doelgroepen

PFZW belegt Nederlandse zorgwoningen

Huizen,
Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) investeert in de realisatie van 340 zorgwoningen en diverse voorzieningen op het terrein van De Trappenberg in Huizen. De financiering komt uit de 250 miljoen euro die PFZW vorig jaar heeft gecommitteerd aan het Amvest Living & Care Fund. In totaal heeft PFZW nu 500 miljoen euro belegd in dit zorgfonds.

Bijzonder is dat De Trappenberg plaats biedt aan verschillende doelgroepen. Senioren met een lichte tot middelzware zorgvraag kunnen er zelfstandig leven in de woonzorgappartementen, maar ook mensen met dementie die volledige zorg nodig hebben. Als de vraag van een bewoner verandert, kan de zorg hierop efficiënt worden aangepast, zonder dat diegene hoeft te verhuizen. De woningen zijn namelijk levensloopbestendig ontworpen. Het positieve gevolg hiervan is dat het beschikbaar komen van deze ruim 300 woningen de doorstroming op de woningmarkt bevordert.

‘Zorg op maat’

Joanne Kellermann, bestuursvoorzitter van PFZW: ‘’We leveren graag een bijdrage aan de ontwikkeling van De Trappenberg. En zien er naar uit dat een groep ouderen hiervan gebruik kan maken, met zorg op maat door zorgverleners die pensioen bij PFZW opbouwen. En wat het nog mooier maakt: het rendement daarvan vloeit direct weer terug naar het pensioen van medewerkers die werken in de sector zorg en welzijn.’’

Bijzondere belegging

Het project wordt gerealiseerd door Waterland RE en Amvest, de woningontwikkelaar en -beheerder die PFZW en Aegon in 1997 samen zijn gestart. Alle woningen worden eigendom van het Amvest Living & Care Fund, eveneens een joint venture tussen PFZW en Aegon. Voor PFZW is dit een bijzondere belegging vanwege de combinatie van vastgoed en zorg aan ouderen die niet meer (geheel) zelfstandig kunnen wonen in energie neutrale woningen met lage energielasten.
PFZW ziet zorgvastgoed als een aantrekkelijke mogelijkheid om behalve een passend pensioenrendement ook een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke en urgente vraag naar voorzieningen voor mensen met een zorgvraag.

Eerste woningen begin 2026

De komende periode wordt het terrein bouwrijp gemaakt en naar verwachting wordt deze zomer gestart met de bouw. De eerste woningen en zorgfuncties worden begin 2026 opgeleverd. Minister de Jonge heeft de laatste sloophandeling bijgewoond, zodat de bouw binnenkort kan starten.

Vorig bericht GP Groot opent haar deuren tijdens Banenmarkt
Volgend artikel Noord-Holland versterkt energieknooppunten

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland