Financieel

Peaks introduceert Renterekening met rente oplopend tot 3,38%

Hoogste rentepercentage van Nederland

Peaks introduceert Renterekening rente

Amsterdam,
Peaks, de app om laagdrempelig vermogen mee op te bouwen, introduceert het alternatief voor de spaarrekening: de Renterekening. Met een Renterekening kan iedereen profiteren van een rente die oploopt tot 3,38%, het hoogste rentepercentage van Nederland. Met de nieuwe manier van vermogen opbouwen via een beleggingsrekening met een laag risico, biedt Peaks rentepercentages die meebewegen met de depositorente van de Europese Centrale Bank.

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt naar verwachting vandaag opnieuw de depositorente, ditmaal met 0,25%. Toch merken klanten van de meeste banken daar nog niks van op hun spaarrekeningen, want er zit over het algemeen een vertraging in de stijging of daling van spaarrentes. Het betekent dat veel Nederlanders tot nu toe weinig profijt hebben gehad van de renteverhogingen van de ECB en een rente ontvangen op hun spaargeld die veel lager is.

‘Rente die wel wat oplevert’

Voor Peaks is dit de reden om een beleggingsrekening te bieden die de depositorente van de ECB volgt. “Peaks wil het opbouwen van vermogen zo laagdrempelig mogelijk maken voor iedereen,” legt Tom Arends uit, CEO en medeoprichter van Peaks. “Van oudsher is sparen een beproefde en veilige manier om vermogen op te bouwen. Met de nieuwe Renterekening introduceren we een manier van beleggen met een zeer beperkt risico, maar met een rente die wel wat oplevert: tot 3,14%. En wanneer de ECB vanmiddag de rente verhoogt zelfs 3,38%.”

Renterekening

De rente die de ECB rekent heeft betrekking op het geld dat banken bij de ECB stallen. Stallen de banken onderling geld bij elkaar en voor een korte periode, bijvoorbeeld een nacht, dan betalen zij de ‘Euro short term rate’, oftewel €STR. Dit tarief ligt dicht bij de depositorente van de ECB en beweegt ook mee als deze verhoogd of verlaagd wordt.

Wanneer een particulier zijn geld bij de bank stalt, betaalt de bank hier spaarrente over. De bank maakt winst door het spaargeld uit te lenen tegen een hogere rente dan de rente die ze geven op het spaargeld. Door de spaarrente laag te houden en hogere rente te hanteren op leningen en hypotheken, behaalt de bank winst via de rentemarge.

De Peaks Renterekening beweegt met de €STR-rente mee. Het geld op de rekening wordt belegd in een geldmarkt-ETF (een vorm van een beleggingsfonds) van DWS – een van de grootste vermogensbeheerders van Europa. De ETF stalt het geld bij Deutsche Bank, die de €STR-rente + 0,085% als rendement uitbetaalt aan de ETF. Nu de ECB de depositorente met 0,25% verhoogt, stijgt de rente op de Peaks Renterekening hierdoor automatisch ook met 0,25%. De rente die klanten krijgen op hun Renterekening loopt dan op tot 3,38%, afhankelijk van het Peaks-pakket waarvoor gekozen is.

De rekening is flexibel: er geldt geen minimum inleg en klanten kunnen onbeperkt storten en opnemen. Bovendien zien klanten dagelijks het rendement terug op hun rekening. De Peaks-app toont op ieder moment wat de actuele rente is en wat de investering waard is.

Beleggingsrekening met laag risico

De alternatieve manier van sparen via de Renterekening betekent niet dat klanten van Peaks een hoog risico lopen. De ETF van DWS krijgt obligaties in onderpand van Deutsche Bank ter waarde van het geld dat de ETF bij Deutsche Bank heeft staan. Dagelijks controleert DWS of de waarde van het onderpand gelijk is aan het geld dat uitstaat bij Deutsche Bank. Wanneer nodig vult Deutsche Bank het onderpand aan, zodat de waarde weer gelijk is aan het geld dat uitstaat. Mocht Deutsche Bank failliet gaan, dan kan het fonds de obligaties gebruiken om een nieuwe overeenkomst met een andere bank af te sluiten, of de obligaties verkopen en de opbrengst gebruiken om beleggers terug te betalen.

“Bij beleggen wordt al snel gedacht aan het risico om de inleg te verliezen. Bij de Renterekening is dat risico zeer klein. Wil je toch wat meer risico nemen en meer verdienen, dan kun je via Peaks ook laagdrempelig beleggen via onze vier zorgvuldig samengestelde beleggingsportfolio’s,” zegt Arends.

Klanten die een Renterekening willen openen, dienen op dit moment eerst klant te worden bij Peaks en een gewone beleggingsrekening te openen. Zodra zij klant zijn, kan er zonder extra kosten een Renterekening worden toegevoegd. Medio augustus wordt het voor nieuwe klanten ook mogelijk om direct een Renterekening te openen.

Vorig bericht BUX verhoogt rentevergoeding op niet-geïnvesteerd geld
Volgend artikel PVONH helpt ondernemers om criminaliteit aan te pakken

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland