Veiligheid

Hoe herken je signalen van criminaliteit op een bedrijventerrein

Gratis ondernemersontbijt op 12 oktober om 7:30 uur in Restaurant Van der Valk in Oostzaan

Ondernemersontbijt in Zaanstreek over bedrijventerreinen

Foto: Uitleg van drugslab opstelling door PVONH

Zaanstad,
Hoe kun je signalen van criminaliteit op een bedrijventerrein herkennen? Hoe gaan criminelen te werk en wat voor maatregelen kun je als ondernemer nemen? Dat en meer horen ondernemers tijdens een ondernemersontbijt in de Week van de Veiligheid van Marcel van de Ven, bekend van onder meer de tv-programma’s Hunted en 112 Vandaag en als schrijver van De kooi.

Tijdens het gratis ontbijt met als thema ondermijning dat het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) op 12 oktober met partners en de gemeente Zaanstad organiseert, worden ondernemers bijgepraat over de plannen voor toekomstbestendige en veilige bedrijventerreinen in de Zaanstreek. Wethouder Economische Zaken Stephanie Onclin opent het ontbijt. De Ondernemersvereniging Zaandam-Zuid (OVZZ) en Businesspark Wormerveer lichten samen met PVONH de toekomstplannen toe.

Bangmakerij of groot risico?

Ondernemers willen veilige bedrijventerreinen. Er zijn echter ook ‘ondernemers’ die via sleutelfiguren en medewerkers van eerlijke ondernemers op zoek zijn naar vervoer, opslag of andere diensten waar ze gebruik van willen maken. Deze vorm van ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan veel financiële schade en imagoschade brengen aan bedrijven. Criminaliteit op een bedrijventerrein heeft invloed op de economische waarde van het terrein en de bedrijven die er gevestigd zijn. Daarnaast gaat criminaliteit vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging. Is het bangmakerij of zijn de risico’s echt zo groot? Die vraag wordt beantwoord tijdens een lezing van Marcel van de Ven.

Josefien Hofstede van PVONH: “Tijdens het ontbijt kun je je laten inspireren door spreker Marcel van de Ven en krijg je handvatten hoe om te gaan met ondermijnende activiteiten. Er is voldoende ruimte om met andere ondernemers en de gemeente in gesprek te gaan over het onderwerp veiligheid en er wordt gekeken hoe je duurzaam met elkaar kunt samenwerken om criminaliteit samen aan te pakken. Want alleen door samen te werken, komen we tot een veiliger ondernemersklimaat in Noord-Holland”.

Praktische details

Het ontbijt op 12 oktober wordt georganiseerd in Van der Valk Hotel & Restaurant in Oostzaan. Het ontbijt begint om 7:30 uur en duurt tot ongeveer 9:45 uur. Aanmelden kan tot 10 oktober via de website www.pvonh.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen. Het ontbijt is een initiatief van Businesspark Wormerveer, Ondernemersvereniging Zaandam-Zuid (OVZZ), Gemeente Zaanstad en Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH).

Vorig bericht Ondernemersontbijt over omgaan met agressie en geweld in Haarlemmermeer
Volgend artikel Ondernemersontbijt in Heemskerk met Maria Genova over cybersecurity

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen