Benoeming

Nieuwe voorzitter fusieorganisatie Horizon College – Regio College

Omar Ramadan (47) is benoemd als voorzitter van het college van bestuur van fusieorganisatie

Omar Ramadan Nieuwe voorzitter fusieorganisatie Horizon College - Regio College
Omar Ramadan (47) is benoemd als voorzitter van het college van bestuur van de fusieorganisatie waar Horizon College en Regio College per 1 januari 2024 samen in opgaan. De twee onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om een toekomstbestendig en gevarieerd aanbod van mbo-onderwijs te kunnen blijven aanbieden in de regio’s West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland.

Op dit moment is Omar Ramadan collegevoorzitter van Sophia Scholen, een fusie van twee koepels van basisscholen in de Duin- en Bollenstreek. Als voormalig vicevoorzitter van de raad van toezicht van ROC Mondriaan is hij bekend met het mbo.

Grote verantwoordelijkheid

Met Omar Ramadan krijgt de fusieorganisatie een bestuurder die verbinding weet te maken met   medewerkers, studenten én externe partners en past bij de ambities en uitdagingen waar het mbo-onderwijs voor staat. Ramadan: ‘We hebben niet één of twee, maar wel drie opdrachten. Ten eerste schreeuwt de arbeidsmarkt om de vakmensen die wij in het mbo opleiden en bijscholen. Verder hebben de hogescholen baat bij onze gediplomeerde studenten, die meer beroepservaring hebben dan algemeen opgeleide scholieren. En tenslotte profiteert de samenleving er ontzettend van dat we onze studenten niet alleen een vak leren, maar ook scholen in burgerschap. Ik dank allen die het samengaan van Horizon en Regio College mogelijk hebben gemaakt en besef hoe groot de verantwoordelijkheid is om met die robuuste organisatie excellent mbo te leveren in het hart van Noord-Holland en popel om de nieuwe fusienaam te gaan gebruiken.’

Nieuwe naam

Vanaf augustus 2024 gaan Horizon College en Regio College samen verder onder een nieuwe naam. Deze naam wordt half december bekendgemaakt. Omar Ramadan gaat leidinggeven aan een onderwijsorganisatie met circa 17.000 studenten, 1800 medewerkers en biedt 130 mbo-opleidingen aan, verdeeld over locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Zaandam, Koog aan de Zaan en Edam.

Nieuw bestuur

Samen met de huidige bestuurders vormt Omar Ramadan per 26 februari 2024 het college van bestuur. Begin 2024 start de werving voor het collegelid dat samen met hem in de loop van 2024 het nieuwe, tweehoofdige college van bestuur gaat vormen. De huidige bestuurders treden dan terug.

Vorig bericht Noord-Holland levert vier finalisten voor TopCoach 2023
Volgend artikel Top 5 gelezen artikelen op WijNoordHolland van afgelopen week 49

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen