Toerisme

Nieuwe tv-serie ‘Over het Noordhollandsch Kanaal’

Pieter en Marieke Rosier vaart van Amsterdam-Noord, via Purmerend en Alkmaar naar Den Helder

nieuwe tv-serie 'Over het Noordhollandsch Kanaal'

Met een lengte van tachtig kilometer lang was het Noordhollandsch Kanaal ooit het grootste kanaal ter wereld! Tweehonderd jaar geleden voer het eerste schip de route van Amsterdam naar Den Helder. In deze zesdelige serie varen Pieter en Marieke over het Noordhollandsch Kanaal dezelfde route, op zoek naar mooie verhalen en bijzondere locaties. De reeks is vanaf zaterdag 8 juni elke zaterdag te zien op het tv-kanaal van NH. 

Watertoeristen

Pieter en Marieke Rosier zijn inmiddels bekend in de ‘nautische’ wereld. Op hun YouTubekanaal hebben ze een vaste schare volgers. Vroeger woonden ze in een huis op het Drentse platteland totdat ze een boot kochten en verslingerd raakten aan het water. Sindsdien beleven ze Nederland op een andere manier. Met hun motorboot de Canicula varen ze door prachtige gebieden waar je als ‘landtoerist’ vrijwel geen weet hebt. In deze tv-serie ontdekken zij het Noordhollandsch Kanaal.

Bijzondere verhalen over het heden en verleden

Het stel vaart van Amsterdam-Noord, via Purmerend en Alkmaar naar Den Helder. Bij oude zeesluizen, forten en vlotbruggen leren ze over de geschiedenis van deze ‘vergeten waterweg’. Een historicus legt uit waarom koning Willem I dit kanaal aan het begin van de 19e eeuw liet graven en hoe dit Noord-Holland heeft veranderd. Daarnaast ontdekken Marieke en Pieter wat dit kanaal anno 2024 betekent voor vissers, binnenvaartschippers en andere inwoners van onze provincie. Onderweg ontmoeten zij verschillende mensen en leren zij de wereld op en rondom het Noordhollandsch kanaal beter kennen.

Vorig bericht Werkzaamheden Legmeerdijk (N231) t/m 7 juni
Volgend artikel Wibra opent haar vernieuwde winkel in IJmuiden

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland