Vakbeurs

Nieuwe horecavakbeurs enthousiast ontvangen

Eerste editie vindt plaats op 29, 30 en 31 januari 2024

Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen

Foto: Easyfairs

Begin januari dit jaar bracht beursorganisator Easyfairs het nieuws naar buiten een nieuwe horecavakbeurs te lanceren in Hardenberg. Waar in het vooronderzoek al een positief sentiment naar voren kwam, is dat nu dubbel en dwars bevestigd. De organisatie krijgt veel enthousiaste reacties van zowel leveranciers die willen exposeren op de beurs, als horecaondernemers die de beurs willen bezoeken: “Een aanwinst voor de regio!” is een veelgehoorde reactie. De eerste editie is op 29, 30 en 31 januari 2024 in Evenementenhal Hardenberg. Nu, een jaar voor de opening, is de beurs al gevuld met tientallen exposanten.

Horecaondernemers en leveranciers tevreden

In een tijd waarin veel horecaondernemers drukker zijn dan ooit tevoren (door bijvoorbeeld zelf veel meer mee te werken in de zaak) zijn zij erg blij eindelijk een vakbeurs ‘in hun achtertuin’ te kunnen bezoeken. De omgeving telt veel horecazaken die met dezelfde uitdagingen kampen: onder andere moeite met het vinden van goed personeel en stijgende inkoopprijzen. De zaak moet blijven draaien, dat gaat voor op het bezoeken van vakbeurzen verder weg. “Leveranciers merken ook dat zij ondernemers uit het oosten maar weinig spreken op andere beurzen en zien in het oosten dan ook nog veel potentieel. Ook voor hen is Horeca Vakbeurs dus een mooie toevoeging”, aldus Wieke Oostenenk, adviseur bij Horeca Vakbeurs. De afgelopen tijd hebben onder meer Heisterkamp Dranken, Koppert Cress, De Jong Disposables, ‘Njoy Softijs en Kassanet Nuus al toegezegd. De volledige deelnemerslijst wordt binnenkort gedeeld.

Totaalbeleving voor de branche

De vakbeurs richt zich volop op beleving. Iedere horecaprofessional wordt uitgenodigd de nieuwste trends en ontwikkelingen op horecagebied te ervaren. De focus ligt op het midden- en hoge segment van de horeca. Beleving staat centraal: een bezoek aan de beurs moet inspireren en informeren door nieuwe smaken te ervaren, maar ook bijvoorbeeld nieuwe technologieƫn ter plekke uit te proberen. De beurs staat voor een breed, vernieuwend aanbod, variƫrend van food en drinks tot tech en dienstverlening. Alles om een horecazaak klaar te stomen voor de toekomst.

Laagdrempelig

Zowel deelname aan als bezoek van Horeca Vakbeurs is laagdrempelig, zoals men in Hardenberg gewend is. Denk bijvoorbeeld aan de all-in mogelijkheden met bijvoorbeeld een standhoudersrestaurant, maar ook aan het gratis parkeren op de grote naastgelegen parkeerplaats. Ook is de hal in Hardenberg goed bereikbaar. “Bedrijven die hun vernieuwende producten willen presenteren worden van harte uitgenodigd contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken”, sluit Ruth Zweers, adviseur bij Horeca Vakbeurs, af.

Vorig bericht Clarity introduceert nieuw leiderschap
Volgend artikel Nieuwe leden RvC van Momentum Leisure

Nu op WijNoordHolland