Bouw

Nieuwbouw boothuis KNRM Scheveningen en horeca Simonis gereed

VolkerWessels Vastgoed en Systabo ondersteunen maatschappelijke functie van KNRM

Nieuwbouw boothuis KNRM Scheveningen en horeca Simonis gereed

Nieuwegein,
Op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen zijn het nieuwe boothuis voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de naastgelegen horeca voor Vishandel Simonis opgeleverd en overgedragen aan de nieuwe eigenaren. De nieuwbouw zal begin volgend jaar door KNRM en Simonis in gebruik worden genomen. 

De nieuwbouw is in opdracht van VolkerWessels Vastgoed gerealiseerd door Systabo (een VolkerWessels onderneming). VolkerWessels Vastgoed en Systabo ondersteunen de maatschappelijke functie van de KNRM en bekrachtigen dit met de overhandiging van een donatie van € 5.000,- aan de KNRM.

Het Noordelijk Havenhoofd van de Scheveningse haven ondergaat een metamorfose. Om de maritieme industrie in de haven ruimte te geven en tevens om de Scheveningse boulevard als toeristische trekpleister te versterken. De gebiedsontwikkeling omvat de herinrichting van het gebied en de ontwikkeling van meerdere nieuwbouwplannen. Waaronder een parkeergarage in het duin met 840 pp, een hotel, bedrijfsruimten voor de maritieme industrie. Een nieuw boothuis voor de KNRM en verder horeca, recreatievoorzieningen en appartementen.

Herontwikkeld

Het Noordelijk Havenhoofd wordt herontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met het Viscluster en de gemeente Den Haag. Na de bouw van het nieuwe Inntel Hotels Marina Beach Den Haag, de 1e fase van de bedrijfshallen 3xVIS. En de start bouw van de nieuwe parkeergarage krijgt de herontwikkeling verder vorm. Nadat de KNRM haar nieuwe huisvesting heeft betrokken kan hun oude boothuis worden gesloopt. En wordt daar de 2e fase van de 3xVIS met maritieme bedrijfshallen gerealiseerd.

Met het nieuwe boothuis krijgen de KNRM en horecaonderneming Simonis allebei een nieuwe huisvesting. Voor de KNRM betekent dit vervanging van de verouderde huisvesting op het Noordelijk Havenhoofd en voor Simonis uitbreiding met een nieuwe horeca-formule.

Het ontwerp is van DAVL Studio uit Den Haag. De vormgeving van de nieuwbouw is afgeleid van de kenmerkende vorm van het naastgelegen monumentale visveilinggebouw.

Oplevering en ingebruikname

In het boothuis voor de KNRM is de terreinwagen en de brandingsboot voor de kusthulpverlening gestald en in de haven naast het gebouw komt een nieuw aanlegponton voor de reddingsboten. Op de verdieping van het boothuis zijn de personeelsruimten voor instructie en coördinatie. Het boothuis is turnkey opgeleverd aan de KNRM. De komende periode zal de KNRM het boothuis gebruiksklaar maken.

Onder hetzelfde dak komt ook een nieuw paviljoen voor horecaonderneming Simonis. Het horecapand is casco opgeleverd en zal de komende maanden door Simonis worden afgebouwd en ingericht. De planning is dat het nieuwe boothuis voor de KNRM en de nieuwe horeca voor Simonis begin volgend jaar in gebruik worden genomen.

Vorig bericht Metselaars van HSB/Deurwaarder ontvangen praktijkverklaring
Volgend artikel Raad neemt besluit over bestemmingsplan stadsstrand

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland