Horeca

Nieuw in Amsterdam-Noord: Café Cress

Wekelijks wisselend menu

Nieuw in Amsterdam-Noord: Café Cress

Foto: Café Cress

Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord. Achter dit horecaconcept gaan Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martineau schuil. Klepper runt de voorkant en Groentjes en Martineau staan in de open keuken. Met Cress wil het drietal een laagdrempelige plek creëren waar iedereen zich thuis voelt.

Cress hanteert een kleine menukaart die iedere week wisselt waarbij de verse producten van de markt leidend zijn. Gasten kunnen bij Cress terecht voor lunch, borrel en diner.

Wekelijks wisselend menu

De menukaart wisselt wekelijks waardoor het altijd verrassend is om hier te komen eten. Martineau struint in de ochtend de Amsterdamse Albert Cuypmarkt af en de ingrediënten die hij hier vindt vormen de basis van de menukaart. Team Cress probeert alles zelf te maken, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi. Zelfs de worsten zijn huisgemaakt. En wat niet zelf kan worden gemaakt wordt gekocht bij lokale leveranciers zoals Fromagerie Kef, stadsbakker AS en Zwarts’ Coffee. Mede-eigenaar Groentjes: “Cyril neemt zijn Franse kookstijl mee in de keuken en ik ben veelal met de Aziatisch keuken opgevoed en ik heb veel gereisd. Samen komen we dan vaak met een kaart waar je van alles een beetje op hebt staan.”

Vorig bericht The Flower Farm boekt in 2023 twintig procent meer omzet
Volgend artikel 11 bedrijven in Noord-Holland failliet in week 8

Nu op WijNoordHolland