Financieel

°neo by Five Degrees helpt mkb-kredietverstrekkers met rule engine

Nederlandse cloud-native core banking-provider geeft kredietverstrekkers tools om snel nieuwe markten te betreden

°neo by Five Degrees helpt mkb-kredietverstrekkers met rule engine

Foto: °neo by Five Degrees, Fridrik Reynisson

Amsterdam,
°neo by Five Degrees, een core banking platform dat financiële instellingen helpt om een verouderd systeem binnen enkele weken te transformeren, komt met een nieuwe functie. Daarmee kunnen financiële instellingen eenvoudig regels configureren en op die manier sneller nieuwe productproposities en bedrijfsmodellen introduceren.

Rule engine

De rule engine geeft kredietverstrekkers de mogelijkheid om snel en efficiënt eigen regels op te stellen en te beheren. Om nieuwe regels te configureren is er niet veel code nodig, zodat regels eenvoudig op te stellen en te testen zijn. Het zorgt er ook voor dat regels consistent zijn, door gebruik te maken van bibliotheken waarin regels zijn opgeslagen, zodat gebruikers het gebruik van regels kunnen bijhouden. Dit garandeert de efficiency van het systeem en houdt de bibliotheek overzichtelijk.

Meer flexibiliteit voor mkb-kredietverstrekkers

Fridrik Reynisson, Chief Architect °neo by Five Degrees: “Met trots kunnen we aankondigen dat we een business rule engine hebben geïntegreerd in ons core banking platform °neo, waardoor regels binnen een workflow eenvoudig kunnen worden aangepast. De business rule engine verkort de opstarttijd van weken tot dagen. Hierdoor kunnen kredietverstrekkers snel nieuwe, winstgevende markten aanboren en voldoen aan de veranderende eisen van de consument. We hebben de nieuwe functie onlangs gedemonstreerd op het podium van Finovate Europe in Londen. Hier lieten we een use case zien van een mkb-kredietverstrekker die met brokers wilde werken. Met behulp van de rule engine kon de kredietverstrekker snel verschillende tarieven voor verschillende leningen instellen, waardoor ze binnen enkele minuten in staat waren om met meerdere tussenpersonen te werken. Dit geeft kredietverstrekkers een enorme mate van flexibiliteit.”

Vorig bericht Payhawk signaleert top-3 uitdagingen voor finance professionals
Volgend artikel Nieuwe rijbaan en fietsonderdoorgang open bij Brug Ouderkerk

Nu op WijNoordHolland