Werkzaamheden

N9: versteviging duiker

Op maandag 8 januari 2024 start aannemer De Jong Zuurmond B.V. met werkzaamheden N9

N9

Op maandag 8 januari 2024 start aannemer De Jong Zuurmond B.V. in opdracht van Rijkswaterstaat met het verstevigen van een duiker onder de N9, ter hoogte van Alkmaar. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 maanden in beslag en zorgen voor minimale hinder voor het wegverkeer.

Sinds mei 2023 geldt een aslastbeperking van 7 ton voor verkeer op de N9 tussen de afslag Bergen en de N245. In de duiker onder de N9 zitten namelijk scheuren in het beton. Deze betonnen waterdoorgang of duiker stamt deels uit 1929 en verbindt onder de weg 2 wateren met elkaar.

Uit berekeningen bleek dat de duiker niet meer voldoet aan het vereiste niveau van constructieve veiligheid. Het te zware vrachtverkeer wordt daarom sinds mei omgeleid via de Helderseweg. Na het herstel van de duiker is de N9 weer te gebruiken door al het verkeer.

Werkzaamheden N9

Om de duiker weer in goede conditie te brengen wordt een stalen duiker aangebracht in de huidige duiker. De herstelwerkzaamheden die hiermee gepaard gaan worden in verschillende fases uitgevoerd.

Eind 2023 zijn de werkterreinen ingericht zodat er direct na de kerstvakantie van start kan worden gegaan. Dan worden onder andere de watergangen afgedamd en een werkvloer van zand gecreëerd. Vervolgens worden de huidige duikerbuizen gereinigd, de duiker ingemeten, de stalen duiker geïnstalleerd en betonwerkzaamheden uitgevoerd. In de laatste fase vinden de afrondende en opruimwerkzaamheden plaats.

Hinder N9

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, gaat de N9 van Alkmaar naar Den Helder 3 nachten dicht. Het is nog onduidelijk wanneer dit is. Dit zal door middel van gele aankondigingsborden worden aangegeven.

Overdag wordt er geen verkeershinder verwacht met uitzondering van in- en uitvoegend werkverkeer.

Meer informatie N9

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact op.

Vorig bericht Provincie stopt met Solaroad na besluit aandeelhouders
Volgend artikel Uitvindster Meinke van Oenen wint Young Lady Business Academy

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland