Subsidie

€2 miljoen voor duurzame maatregelen bedrijventerreinen

Ondernemers kunnen subsidie besteden aan o.a. zonnecollectoren & dakisolatie

miljoen duurzame maatregelen bedrijventerreinen

De provincie Noord Holland stelt ruim €2 miljoen beschikbaar voor duurzame energiemaatregelen op bedrijventerreinen. Ondernemers kunnen de subsidie besteden aan onder andere zonnecollectoren en dakisolatie.
De provincie wil er met deze regeling voor zorgen dat de CO2-uitstoot op bedrijventerreinen substantieel afneemt.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “Ondernemers zijn zich steeds meer bewust van het belang van duurzaamheidsmaatregelen en de economische voordelen ervan. Door de energiecrisis staat de energietransitie nog hoger op de agenda. Dit blijkt ook uit het succes van de regeling. In 2022 zijn er veel aanvragen gedaan die hebben geleid tot duurzame aanpassingen aan zo’n 150 panden. De regeling is met name gebruikt voor het installeren van zonnepanelen, laadpalen en LED-verlichting. De regeling werd ook gebruikt voor meer complexere activiteiten, zoals het aanleggen van isolatie, warmtepompen en duurzame ventilatiesystemen.”

Subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen een subsidieaanvraag indienen, zowel individueel als in een collectief tot maximaal 5 partijen. Meer informatie over de Uitvoeringsregeling subsidie HIRB+ duurzaamheid Noord-Holland 2023 staat half maart in het subsidieloket. Aanvragen van een subsidie kan tot medio december 2023.

Herstelfonds

Het budget voor deze regeling komt voor de helft uit het Economisch herstel-en duurzaamheidsfonds. De provincie Noord-Holland heeft met dit fonds € 100 miljoen beschikbaar gesteld om de economische en maatschappelijke effecten van de uitbraak van corona te verzachten. Het economisch herstel- en duurzaamheidsfonds wordt onder andere ingezet voor het verminderen van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. De andere helft komt uit het budget dat de provincie beschikbaar heeft gesteld voor de herstructurering van bedrijventerreinen.

Vorig bericht SentinelOne en Wiz kondigen exclusieve samenwerking aan
Volgend artikel Subsidieontvangers vertellen over steun provincie

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland