Nieuws

Medicijnvervoer per drone naar Texel

MDI verzorgt dronevlucht door hamburger te bezorgen tijdens evenement Sunset vliegen op Texel AirportHet Maritime Drone Initiative Noord-Holland (MDI) en DroneQ Aerial Services houden aanstaande vrijdag 19 juni een testvlucht en presentatie op Texel International Airport. Om te laten zien wat drones kunnen betekenen voor Texel wordt hiermee spoedvervoer naar het eiland verzorgd van medische benodigdheden zoals medicijnen en monsters.
Dit is tevens een vooraankondiging van het droneproject dat Texel Airport in samenwerking met het MDI aan het opzetten is. Mike en Ed de Bruijn hebben hiertoe het initiatief genomen naar aanleiding van de oefening met drones die 17 december 2019 plaatsvond op het Texelse vliegveld. Samen met het MDI en de betrokken autoriteiten inventariseren zij de mogelijkheden voor Texel. Binnenkort is een interactieve bespreking gepland met de Texelse ondernemersorganisatie TOP en de hulpdiensten op het eiland, zoals brandweer, politie, huisartsen en ambulancedienst.

‘Drones kunnen worden bijvoorbeeld worden ingezet voor snelle aanvoer van een tegengif wanneer iemand een ernstige allergische reactie vertoont na een bijensteek, maar ook voor crowdmanagement tijdens een strandfeest. We hopen dat er Texelse ondernemers zijn die zo’n service willen starten’, zegt John Spee van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, dat het project Maritime Drone Initiative MDI faciliteert. Dit project wordt gesubsidieerd door het programma De Kop Werkt. ‘Texel is een fantastische plek voor dit soort maritieme diensten, naast natuurlijk ook Den Helder Airport. Het is de bedoeling dat die twee vliegvelden elkaar aanvullen. Op Texel zijn dit soort testen sneller te regelen dan bij het vliegveld in Den Helder, dat een ctr-gebied of ‘no fly zone’ is voor drones. Bovendien is het vliegveld op Texel heel open en heeft het de juiste faciliteiten. Het doel van het MDI is de gemeenschap bewust maken van de mogelijkheden van drones door testen, presenteren en demonstreren.’

Het MDI verzorgt komend weekend ook een ludieke dronevlucht door een hamburger van Texels lamsvlees te bezorgen tijdens het evenement Sunset vliegen op Texel Airport. Het vliegveld is dan tot 22.00 uur geopend omdat dit het ‘langste weekend’ van het jaar is.

Locatie en tijd

De testvlucht vindt vrijdag 19 juni om 16.00 uur plaats op Texel Airport. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na afloop van de testvlucht wordt ter plaatse uitleg gegeven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Spee van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, e-mail: jspee@nhn.nl, tel. 06-51 357 395.

Vorig bericht Nieuw regionaal werkcentrum Schiphol verbindt werkgevers tegen werkloosheid personeel
Volgend artikel Geef provincies de ruimte het landelijk beleid zelf in te vullen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland