Infra

Werkzaamheden en parkeermaatregelen N201 bij Kortenhoef

Vervangen vangrail, aanleg passeerhavens en diamantkoppalen

Maatregelen wildparkeren recreatieplas werkzaamheden

Kortenhoef,
Het strandje bij De Zuwe langs de N201 in Kortenhoef is een populair recreatiegebied. Er is echter veel overlast van verkeerd geparkeerde auto’s. Dit zorgt voor onveilige situaties.

De provincie Noord-Holland neemt daarom, in overleg met de gemeente Wijdemeren, een aantal maatregelen.

Tegengaan verkeersdrukte

Het strand bij de Zuwe is vooral bedoeld voor bezoekers die op de fiets komen. In de zomer is het druk met recreanten die genieten van het water, in de winter is het gebied in trek bij schaatsersliefhebbers. Bezoekers van de Zuwe parkeren veelal in de berm. Door de vangrails langs de N201 te verlengen is dat in de toekomst niet meer mogelijk.

Ook bij de lus op de parallelweg en langs de sloot staan regelmatig foutgeparkeerde auto’s. Dit zorgt voor opstoppingen waardoor onder meer nood- en hulpdiensten vast komen te staan. De provincie legt daarom 3 passeerhavens aan voor een goede doorstroming. Daarnaast komen op verschillende plekken langs de parallelweg zogenaamde diamantkoppaaltjes om het foutparkeren tegen te gaan.

De gemeente gaat in de drukke periodes vaker handhaven. Tevens monitoren zij wat de effecten van de maatregelen zijn.

Werkzaamheden

In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 juni wordt de huidige vangrail verwijderd en vervangen door een langer exemplaar. De week daarna brengt de provincie de passeerhavens en diamantkoppalen aan. De werkzaamheden duren naar verwachting 1 week.

Vorig bericht Schiphol Trade Park meest duurzame logistiek business park
Volgend artikel Van Woustraat Amsterdam eindelijk opgeknapt

Nu op WijNoordHolland