Management

Maarten Cleeren wordt managing director Techleap

Techleap kondigt vandaag aanstelling aan van twee nieuwe leden in leiderschapsteam

Techleap kondigt vandaag de aanstelling aan van twee nieuwe leden in het leiderschapsteam. Maarten Cleeren is benoemd tot de nieuwe managing director. Hij neemt daarmee het stokje over van Maurice van Tilburg, die na vier jaar Techleap directeur wordt van het Nationaal Groeifonds. Hiermee start ook een nieuwe fase voor Techleap, waarin sommige activiteiten zelfvoorzienend moeten gaan worden met steun van het bedrijfsleven. Daarnaast wordt er stevig ingezet op data als ondersteunende component en komt er nog meer aandacht voor thematische samenwerkingen en het ondersteunen van Deeptech-bedrijven.

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft opdracht gegeven om de community-initiatieven van Techleap te verzelfstandigen door het aantrekken van private gelden. De organisatie stelt Hadewych Corstens aan als commercial director om hier invulling aan te geven. Daarmee is het leiderschapsteam van Techleap compleet.

Sinds de start in 2019 heeft Techleap een krachtige non-profitorganisatie gebouwd, gefocust op het versterken van het tech-ecosysteem in Nederland en het versnellen van de groei van start- en scaleups. Met de verlenging van het Techleap-programma tot 2026 zal de organisatie bestaande programma’s voortzetten, een extra focus aanbrengen op deeptech en data, en community-activiteiten verzelfstandigen en uitbreiden.

Maarten Cleeren is sinds maart 2022 directeur operations bij Techleap en heeft de operatie verder geprofessionaliseerd. In zijn nieuwe positie als managing director zal hij zorg dragen voor een cultuur die past bij de nieuwe opdracht tot verzelfstandiging en daarbij invulling geven aan de vernieuwde doelstellingen. Hij werkte eerder in leiderschapsrollen bij uitgevers Noordhoff en Elsevier. “Techleap staat voor een prachtige uitdaging in de komende jaren”, zegt Cleeren. “Nederland kan zoveel meer doen om Nederlandse techbedrijven te helpen groeien – rondom het aantrekken van funding, het vinden van divers talent en het creëren van betere beleidsvoorwaarden. Daar gaan we de komende jaren vol op inzetten.”

Nieuwe positie voor commercialisatie van Techleap-programma

Naast Cleeren treedt Hadewych Corstens aan als commercial director. Zij wordt verantwoordelijk voor de privatisering van delen van de organisatie door middel van conceptontwikkeling en samenwerkingsmogelijkheden. Verder krijgt ze als opdracht de onderdelen ‘BOLD’ en ‘Diverse Leaders in Tech’ tot zelfstandige organisaties te maken en de toegevoegde waarde ervan voor ondernemers (en dus voor Nederland) te vergroten. Corstens was eerder verantwoordelijk voor de realisatie van exponentiële omzetgroei en succes bij online platforms Marktplaats, eBay en Gumtree in Nederland, Silicon Valley en Australië.

Techleap klaar voor de nieuwe fase

Met de toevoeging van Cleeren en Corstens aan het leiderschapsteam van Techleap, is de organisatie klaar om de nieuwe fase in te gaan. Constantijn van Oranje blijft als special envoy actief voor de organisatie, terwijl Myrthe Hooijman voorlopig de rol van director ecosystem interventions waarneemt.

Constantijn van Oranje: “Maarten heeft met zijn sterke operationele vaardigheden en managementkwaliteiten het fundament gelegd voor deze nieuwe fase van Techleap. Hadewych gaat ons helpen om nieuwe samenwerkingen te sluiten, concepten te ontwikkelen en onze ‘communities’ uit te bouwen en te verzelfstandigen. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging met hen aan te gaan en samen met de beste techondernemers, en publieke en private partners een nog veel sterker tech-ecosysteem neer te zetten.”

Vorig bericht Flix en Scania kondigen langdurige samenwerking aan
Volgend artikel Tipalti introduceert Europees automatiseringsplatform voor betaling

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen