Opening

Kunst schiet wortel in het Schinkel District

Nieuwe kunstgalerie transformeert Vliegtuigstraat 11 in een creatief epicentrum met dynamische tentoonstellingen en evenementen

Kunst schiet wortel in het Schinkel District
Amsterdam,
De Kleine Gallery aan de Vliegtuigstraat 11 in het Schinkel District opende eerder dit jaar haar deuren en heeft drie leegstaande ramen aan de gevel van A-Factorij omgetoverd tot een galerieruimte. Hierdoor is er een cultureel ontmoetingspunt ontstaan met wisselende tentoonstellingen en evenementen.
Sinds de lancering eerder dit jaar is de galerie in het Schinkel District uitgegroeid tot een spannend cultureel aandachtspunt in de buurt.

De eerste tentoonstelling van de galerie, met “Lazy Lights” en “Redemption” van de Utrechtse kunstenaar Fons Venner, werd overweldigend positief ontvangen door de lokale gemeenschap. Mis het komende openingsevenement voor expositie nr. 2 niet op 26 juni van 18:30 tot 20:30 uur. Dit evenement zal werken op wolbasis tonen van de Amsterdamse kunstenaar en psycholoog Anna van Dorsten. Bezoekers kunnen curator Jacqui Dolan ontmoeten, netwerken met lokale talenten en genieten van wijn en lekkernijen van Wijnhuis.Amsterdam.

Een podium voor creativiteit

Sinds de oprichting hebben de opvallende exposities van Kleine Gallery aan de Vliegtuigstraat 11 haar plaats als een bruisend, creatief centrum in het Schinkel District verstevigd. Als gevolg van deze exposities en de andere openbare programma’s in de buurt, zoals yogalessen, sample sales, U.be Health’s zaterdag hardloopclub en de jaarlijkse Block Party, wordt de snel veranderende buurt in Amsterdam Zuid steeds kleurrijker en drukker.
De drie ramen van de galerie, genereus aangeboden door de eigenaren van het gebouw, fungeren als een roulerend podium voor opkomende kunstenaars uit heel Europa.

De tentoonstellingen wisselen elke zes tot acht weken, waarbij elke keer een nieuwe kunstenaar de wereld interpreteert. Dit innovatieve gebruik van de stedelijke ruimte dient als etalage voor creativiteit en als katalysator voor inspiratie voor zowel inwoners als bezoekers.
Jacqui Dolan, die het curatorschap van Kleine Gallery leidt, is een creatieve steunpilaar in de wijk die bekend staat om haar werk voor Art Rotterdam, Unseen Amstedam en het concept en interieurontwerp van Hotel Jansen in het Schinkel District en Retirement Assendorp.

De tentoonstellingen van Kleine Gallery en Dolan’s curatie zullen zeker tot de verbeelding spreken van zowel inwoners van het gebied als nieuwkomers. De kalender van de galerie staat al vol met komende tentoonstellingen in de herfst. De volgende opwindende installatie is tentoonstelling nr. 2, die 26 juni opent, met een feestelijk evenement op dezelfde avond.

Wisselende tentoonstellingen, altijd iets te zien

Deze tentoonstelling belicht het werk van de Amsterdamse psycholoog en kunstenaar Anna van Dorsten. Van Dorstens werk speelt met verschillende soorten wol en vilttechnieken en toont een opmerkelijke affectie voor het creatieve proces. Haar expertise in het versmelten van materialen – wol, zijde en borduurgaren – geeft haar creaties een levensechte kwaliteit. Elk stuk voelt levendig aan, zelfs in zijn onafgewerkte, frameloze staat, en straalt een onvolmaakte charme uit die kijkers zeker zal boeien.

Maar daar houdt de inspiratie niet op; volgende tentoonstellingen tonen de nieuwste werken van creatief producent en keramist Lisa Thissen, getiteld “Buildings“, stukken van ontwerper en maker Arno Hoogland en werken van fotograaf Kumi Oguro.

Vorig bericht Dinsdag 9 juli: pitchbijeenkomst LEADER Westfriesland
Volgend artikel Provincie Noord-Holland krijgt award voor ‘meest vergroende provincie’

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland