Jubileum

Oostenrijk Group uit Diemen ontvangt predicaat Koninklijk

Het ontvangen van een Koninklijk predicaat is een bijzondere aangelegenheid

Oostenrijk Group uit Diemen ontvangt predicaat Koninklijk

Commissaris van de Koning (CvdK) Arthur van Dijk reikte woensdag 6 september namens de Koning het predicaat Koninklijk uit aan Oostenrijk Group uit Diemen. Al meer dan 100 jaar verzorgt Oostenrijk Group met veel toewijding en plezier personenvervoer.
Een bedrijf waar het draait om kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid, zodat klanten op een prettige wijze op tijd op de gewenste locatie aankomen. Het begon allemaal 100 jaar geleden toen oprichter en naamgever Cornelis Pieter Oostenrijk al vroeg mogelijkheden in het personenvervoer zag en een lijndienst startte van Diemen naar Amsterdam.

Een dagelijkse uitdaging

Van Dijk: “Uit mijn tijd als voorzitter van Logistiek Nederland weet ik maar al te goed dat werken in de logistiek een dagelijkse uitdaging is. Een goede voorbereiding en flexibiliteit zijn essentieel. Elke dag vraagt wat anders en daarbij legt Oostenrijk Group de lat hoog. Met destijds de eerste dubbeldekker-touringcar ter wereld, je moet maar durven. Het wagenpark is hypermodern en duurzaam. Daarnaast zorgen ze goed voor de werknemers, die ze beschouwen als één familie. En die familie is uitgegroeid tot 150 medewerkers, waarvan een groot aantal al meer dan 20 jaar bij het bedrijf werkt”.

De commissaris vervolgt: “Het vervoer reikt van Diemen tot aan verre vakantieoorden waarbij klanten van auto, minibus tot touringcar op maat worden bediend. Dit maakt Oostenrijk Group een veelzijdige en toonaangevende onderneming. Zo verzorgen zij ook het vervoer van kinderen en groepen van bijvoorbeeld sportverenigingen. De bekendste is wel de spelersbus van AJAX. Maar Oostenrijk Group heeft ook moeilijke tijden gekend. Bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie toen alles stilviel, er niet meer werd gereisd, gesport of vakantie gevierd. Dit was een uiterst zware periode. Het bedrijf heeft net als zoveel andere bedrijven in de provincie Noord-Holland niet stilgezeten, de schouders eronder gezet en de moed erin gehouden. En gelukkig staan ze nog overeind. Er is weer volop werk, er wordt weer gesport en ook gereisd.”

Predicaat Koninklijk

Het ontvangen van een Koninklijk predicaat is een bijzondere aangelegenheid. Partijen die in aanmerking willen komen voor het predicaat moeten aan allerlei voorwaarden voldoen en doen een aanvraag bij de burgemeester in hun vestigingsplaats. Die controleert de gegevens en schrijft een advies dat wordt aangeboden bij de provincie. De provincie wint ook adviezen in en bundelt deze vervolgens. De commissaris van de Koning schrijft op basis daarvan ook zelf een advies aan de Koning.

Vorig bericht Latijns-Amerikaans restaurant Selva opent in Amsterdam
Volgend artikel Steeds meer mensen bellen het Juridisch Loket

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland