Financieel

Karmijn Kapitaal ontvangt B Corp-certificering

Karmijn Kapitaal is nu onderdeel van wereldwijd netwerk van bedrijven met positieve impact

Karmijn Kapitaal ontvangt B Corp-certificering

Foto: Karmijn Kapitaal

Amsterdam, 
Karmijn Kapitaal heeft het B Corp-certificaat ontvangen. De B staat voor ‘Benefit for all’ en daarmee voor een positieve impact op alle stakeholders, werknemers, maatschappij, klanten en de planeet. Met deze certificering is Karmijn Kapitaal nu onderdeel van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en duurzame impact. “We zijn supertrots dat we nu B Corp-gecertificeerd zijn,” zegt managing partner Brigitte van der Maarel. “We laten hiermee zien wat we doen en waar we voor staan in onze sector. Het is een mooie kers op onze Karmijn ESG taart.”

Focus op mens en maatschappij

Om de B Corp-certificering te verkrijgen worden verschillende aspecten van bedrijven geanalyseerd en beoordeeld, zoals strategie en bedrijfsvoering. Voor Karmijn Kapitaal lag een focus op haar rol als aandeelhouder in de omgang met portfoliobedrijven. Voor Karmijn is het vanzelfsprekend om bij participaties altijd de mens centraal te stellen in de overwegingen, aldus van der Maarel: “Dus de gezamenlijke aandeelhouders, het management en het personeel, en in bredere zin ook de maatschappij. We kijken altijd met een brede stakeholdersblik, wat onder meer maakt dat we zo’n groot belang hechten aan diversiteit in teams, zowel op gender vlak als ook met verschillende leiderschapsstijlen. We zoeken de balans en kijken naar wat er nodig is om het groeiplan en de strategie van een portfolio bedrijf uit te voeren. Diversiteit maakt een perspectief vanuit verschillende invalshoeken mogelijk, met een meer afgewogen en betere besluitvorming tot gevolg.”

Brandstof voor ambitie

Het intensieve certificeringsproces van vragen, stappen en verificaties geeft ondernemingen een frisse blik naar binnen. Dat het een momentopname is waarbij een hercertificering volgt na drie jaar, ziet Van der Maarel als extra stimulans om niet achterover te leunen: “Hercertificering is voor ons prettig, omdat dat brandstof is voor onze ambitie om te blijven verbeteren. Wij scoren dus heel goed op die inclusieve cultuur, maar willen ook het maximaal mogelijke op andere aspecten halen. Wat het B Corp-certificaat heel mooi aangeeft is waar je nu staat en op welke vlakken je nog verder kunt groeien en een nog beter bedrijf creëert.”

Ondernemers verder helpen

Ondernemers met een goed idee en prachtig bedrijf verder helpen door waardecreatie, dat is wat Karmijn Kapitaal beoogt. Onlangs heeft Karmijn een nieuwe closing van haar derde fonds aangekondigd, dat maximaal € 120 miljoen zal bedragen. De eerste twee fondsen, goed voor € 135 miljoen, zijn volledig geïnvesteerd in succesvolle Nederlandse MKB-ondernemingen als Aquilum, het Haarlemse Jopenbier en zorgleveranciergroep JOYinCARE. Karmijn richt zich uitsluitend op management buy-outs en groeikapitaal, waarbij de ondernemingswaarden variëren tussen de € 10 en 50 miljoen.

Vorig bericht Nieuwbouw Den Ilp 85 kan doorgaan
Volgend artikel Onderzoek: 'Witte vlek' pensioenen kleiner dan gedacht

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland