Overname

Iprox neemt Afvalwijzer over van AddComm Group

Zesde overname in iets meer dan twee jaar tijd

Iprox neemt Afvalwijzer over van AddComm Group

Bussum,
AfvalWijzer is door iprox overgenomen van AddComm Group B.V. iprox is onderdeel van Böschen IT Investments (onderdeel van Böschen Investments). Het is de zesde overname in iets meer dan twee jaar tijd voor de Family Office, dat met behulp van Marktlink via een buy-and-buildstrategie de ambitieuze groeidoelstellingen wil realiseren.

AfvalWijzer is een SaaS (software as a service) communicatieplatform (app en web) en is gericht op de efficiency van de afvalverzameling. AfvalWijzer richt zich op gemeenten en gemeentelijke afvalophaaldiensten en is beschikbaar via een maandelijks abonnement. AfvalWijzer verbindt gemeenten, inwoners en bedrijven op gebied van afvalverzameling en is hiermee een belangrijke bron van informatie. De app biedt gemeenten de mogelijkheid om informatie te verstrekken over de afvalophaal-dienstverlening. De app biedt daarnaast handige tips over afvalscheiding en biedt het laatste nieuws omtrent afvalverzameling. Het stelt eindgebruikers bovendien in staat om geautomatiseerde herinneringen te ontvangen over afvalophaaldagen. In totaal zijn 142 gemeenten aangesloten bij AfvalWijzer. In 2022 logde 1,8 miljoen unieke huishoudens (37% van het totaal aantal huishoudens in Nederland) in bij de app.

AddComm Group B.V. is een IT-onderneming die gespecialiseerd is in het automatiseren, digitaliseren en verbeteren van klantcommunicatie. Door een strategische heroriëntatie was er niet volle focus op het product en zocht het bedrijf een koper voor de dienst. Deze is gevonden in iprox, een provider van Content Management Systemen en onderdeel van Böschen IT Investment. Böschen IT Investments is bezig met een buy-and-buildstrategie en heeft hierbij de focus op verticale software-ondernemingen en IT Managed Service Providers in de Europese markt. BizQiTComsenso, Encaps, iprox en IT-Concern behoren tot eerdere overnames. Het management van Böschen IT Investment begeleidde de eerste transactie nog zelf, maar wendde zich hierna tot Marktlink.

Family Office van familie Böschen

Gedurende de laatste drie generaties heeft de familie Böschen zich ontwikkeld als dynamische ondernemer in verschillende markten, waaronder handels- en productie-ondernemingen, retail en vastgoed. Deze activiteiten zijn ontplooid in zowel Europa als de Verenigde Staten. Böschen IT Investments fungeert als investeringsvehikel van de Family Office van de familie Böschen. De overgenomen bedrijven blijven individueel opereren met behoud van een eigen identiteit en cultuur. De bedrijven profiteren uiteindelijk van kennisdeling en synergievoordelen op gebied van inkoop, human resources en financiën. Matthijs Dessing, Managing Director bij iprox is verheugd met de overname: “Met deze overname verstevigen wij onze positie in de (semi) publieke sector op het gebied van overheidscommunicatie en contentmanagement.”

Vorig bericht Ferrari E-Lab in samenwerking met Philip Morris International
Volgend artikel Paul Dijkstra financieel directeur bij Hoorne Vastgoed

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland