Nieuws

Innovatiefonds Noord-Holland geeft Airchip B.V. lening van €296.000.

Het bedrijf ontwikkelt een mobiel betaal- en ticketingplatform dat plastic festivalmunt vervangt.


Haarlem
Gebruikers kunnen met meer plezier en vooral zonder onnodig wachten van hun favoriete festival genieten.

Bestellen vanaf de dansvloer

Airchip vervangt de plastic munt door een digitaal alternatief. Airchip is geboren uit een frustratie rondom onnodig wachten en inefficiëntie in het doorsnee festivalproces. Het vervangen van fysieke toonbanken voor virtuele zal dan ook een verademing zijn voor bezoekers. Een belangrijke functie, waar vermoedelijk veel festivalgangers enthousiast van worden, is het maken van een pre-order. Je kunt straks met je telefoon je biertjes vanaf de dansvloer vooruit bestellen, zodat je wanneer je bij de bar aankomt direct je traytje kunt oppikken, zonder te wachten. Al deze functionaliteit moet niet alleen trefzeker zijn, maar ook veilig. Er is jaren onderzoek gedaan, geïnspireerd op de decentrale netwerken als bitcoin, om tot een theoretisch fundament te komen.

Geen risico bij internetstoring

Een belangrijke voorwaarde is dat het systeem blijft werken bij eventuele internetstoringen. Hiertoe zet Airchip een innovatieve combinatie van communicatieprotocollen in. Voorwaarde is dat de bezoekers in geen geval geremd worden in hun vrijetijdsbesteding en organisatoren niet het risico lopen op verloren omzet bij een pin- of 4G storing.

Daniel van Drunen, CEO en medeoprichter van Airchip: “Door de financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland doorbreken wij een ingewikkelde uitdaging. Het financieren van een fintech product in een vroeg stadium van ontwikkeling is moeilijk omdat aan hoge stabiliteitseisen moet worden voldaan voordat je de markt op gaat. Door het sterk innoverende karakter van het Innovatiefonds Noord-Holland kunnen wij op basis van gedegen onderzoek toch een bedrag ophalen wat ons door 15 maanden van de eerste ontwikkeling zal brengen.â€

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De festivalindustrie is groeiende. De introductie van moderne fintech technologie in deze markt is een logische stap. De oplossingen van Airchip zijn aantrekkelijk voor de festivalganger en de festivalorganisatoren. Airchip werkt samen met marktpartijen die het mogelijk maken om de oplossingen van Airchip op festivals te testen, voordat zal worden opgeschaald naar grotere groepen gebruikers.â€

Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovaties en geeft converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023.

Vorig bericht Het Octagoon, eerste stralingsarme appartementengebouw van Europa in Haarlem
Volgend artikel Peter Appel Transport neemt 2W Logistiek over na faillissement

Nu op WijNoordHolland