Jubileum

Innovam (Vakopleiding Automobiel) heeft 75 jaar op de teller staan

Jubileumjaar vol activiteiten geopend door minister Mark Harbers

Innovam heeft 75 jaar op de teller staan

Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, en de 99-jarige medewerker van het eerste uur, Jacques Broeders openen het jubileumjaar van Innovam.

75 jaar geleden, op 18 mei 1948, werd op initiatief van BOVAG de stichting Vakopleiding voor het Automobiel- en Motorrijwielbedrijf opgericht. Het doel van toen, namelijk ‘bevordering van de vakbekwaamheid van de werkgevers en werknemers werkzaam in het automobiel- en motorrijwielbedrijf’ is nog steeds actueel, volgens algemeen directeur Leo Fransen. “Een leven lang ontwikkelen, is voor iedereen in de mobiliteit een must.” Dat is te merken aan allerlei activiteiten van de opleider in dit jubileumjaar.

Aftrap door minister Mark Harbers en medewerker van het eerste uur Jacques Broeders (99 jaar)

Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, stond in zijn speech voor Innovam stil bij de start van de activiteiten van de stichting VAM: ‘’Het was pionieren in de beginjaren. Ik denk dat meneer Broeders hier prachtige verhalen over kan vertellen. Zelf las ik dat de eerste cursussen werden gegeven op een zolder in Pijnacker. De auto-onderdelen die nodig waren voor de lessen, werden gezocht tussen het schroot van de domeinen in Soesterberg.’’

Dat waren andere tijden, aldus de minister: ‘’Stap voor stap is Innovam uitgegroeid tot hét grootste kennis- en opleidingsinstituut en hét exameninstituut voor onder meer rijinstructeurs en APK-keurmeesters. Niet voor niets werken we op dit moment graag samen met Innovam om een kwaliteitsslag te realiseren in de rijschoolbranche. Dat doen we met IBKI dat verantwoordelijk is voor de certificering en examinering.’’

Verleden, heden en toekomst in video en expositie

Mark Harbers en oud medewerker Jacques Broeders startten in aanwezigheid van vele relaties een kort filmpje waarin verleden, heden en toekomst van Innovam worden verbeeld. In deze video, op de website en bij Innovam in Nieuwegein is deze tijdreis te beleven. Technisch les- en examenmateriaal van de afgelopen 75 jaar is in Nieuwegein te bezichtigen.

 Jubileumtrainingen voor elke functie en elk onderdeel van de sector

Innovam bedient inmiddels niet alleen het automobiel- en motorrijwielbedrijf. Ook de activiteiten zijn zeer divers geworden. Directeur Herme Bruin: ‘’We verlichten de krapte op de arbeidsmarkt met zij-instroomprojecten, zetten voor het opleidingsfonds OOMT HR-adviseurs in de branche in, ontwikkelen exameninstrumenten voor tal van sectoren – ook buiten de mobiliteitsbranche – en kunnen face-to-face trainingen tot volledige online opleidingsprogramma’s verzorgen.’’ Van deze veelzijdigheid kan de sector dit najaar profiteren middels jubileumtrainingen over actuele onderwerpen.

Vorig bericht Energie opwekken langs snelweg A9
Volgend artikel Circle8 Group neemt Duitse arbeidsbemiddelaar Koenigstein over

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen