Nieuws

ING ontwikkelt eerste toepassing voor Nederlandse Google Assistent

Klanten kunnen op hun smartphone aan deze digitale persoonlijke assistent met hun stem de opdracht geven om de Woon-je-al-ideaal-wijzer van ING te doen.


ING verwacht dat klanten spraakbesturing steeds meer gaan gebruiken voor hun bankzaken en gaat op termijn meer toepassingen ontwikkelen voor de Google Assistent. Eerder introduceerde ING al haar eigen stembediening Inge en Apple spraakassistent Siri in de Mobiel Bankieren App.

Jeroen Losekoot, Manager Digitaal Bankieren ING:
“Voor veel mensen is spraakbesturing nog iets van de toekomst en daardoor wordt het nu nog niet veel gebruikt in Nederland. Met de opkomst van Nederlandstalige spraakassistenten als de Google Assistent en straks ook slimme speakers, verwachten we echter dat spraakbesturing, en ook het regelen van je bankzaken met je stem, veel meer gebruikt gaat worden. Dit maakt het regelen van bankzaken nog makkelijker voor onze klanten en daarom volgt ING deze technologische ontwikkelingen op de voet.â€

Oké Google, ik wil met ING Wonen praten

De Google Assistent is een persoonlijke assistent waaraan gebruikers met hun stem vragen kunnen stellen en opdrachten kunnen geven. De Assistent is beschikbaar op Android en Apple smartphones en tablets. ING heeft in samenwerking met Google een actie ontwikkeld zodat mensen met hun stem de Assistent opdracht kunnen geven om met ING Wonen te praten. De Assistent stelt dan een paar vragen en op basis van de antwoorden geeft ING aan welke stappen mensen kunnen nemen op weg naar hun ideale woning. Dit is voor ING een eerste stap in het ontwikkelen van meer toepassingen voor de Google Assistent.

Opkomst spraakassistenten

In 2014 introduceerde ING als eerste Europese bank stembediening Inge in de Mobiel Bankieren App. Met Inge kunnen klanten onder andere inloggen, hun saldo opvragen en een betaalopdracht geven in de app. Nu Google met de Google Assistent en Apple met Siri zelf spraakassistenten hebben ontwikkeld, die ook te gebruiken zijn in andere apps, heeft ING besloten om per 2 juli 2018 te stoppen met Inge. De spraakassistenten van de platformen ontwikkelen zich razendsnel en hierdoor voegt Inge als aparte spraakassistent weinig waarde meer toe aan de Mobiel Bankieren App. Klanten met een Apple iPhone of iPad kunnen gebruik maken van Siri. Daarnaast verwacht ING in de toekomst meer functionaliteiten via de Google Assistent te kunnen ondersteunen.

Vorig bericht De Alliantie zet met stroomopslag volgende stap naar energieneutraal wonen
Volgend artikel Noord-Holland en Bouwend Nederland zetten in op circulair bouwen

Nu op WijNoordHolland